Τηλεργασία για πάντα: Τα 10 πιο περιζήτητα επαγγέλματα για εργασία από οπουδήποτε

Δεν χρειάζεται να ξαναπατήσουν ποτέ στο γραφείο.
Virojt Changyencham via Getty Images

Για έναν αυξανόμενο αριθμό ατόμων που αναζητούν ευελιξία στην επαγγελματική τους ενασχόληση, η εργασία από το σπίτι μία ή δύο ημέρες την εβδομάδα δεν είναι αρκετή. Πολλοί είναι αυτοί που αποζητούν την ελευθερία να τηλεργάζονται από διαφορετικές πόλεις ή και χώρες στον ελεύθερο χρόνο τους.

Η Flexa Careers, ένας παγκόσμιος κατάλογος εταιρειών ευέλικτης εργασίας, διαπίστωσε ότι το ποσοστό των ατόμων σε αναζήτηση εργασίας, που ενδιαφέρονται «δουλειά από οπουδήποτε», αυξήθηκε σε 88% τον Ιούνιο από 80% τον Απρίλιο. Ως «εργασία από οπουδήποτε» ορίζεται η απασχόληση στην οποία οι εργαζόμενοι βρίσκονται σε 100% καθεστώς τηλεργασίας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία ή τη ζώνη ώρας που βρίσκονται.

Τέτοιες θέσεις εργασίας, ωστόσο, είναι σπάνιο να βρεθούν και γίνεται «μάχη» για το ποιος θα τις πρωτοπρολάβει, καθώς αντιπροσωπεύουν μόνο το 5% των θέσεων που προσφέρουν την ευκολία της απομακρυσμένης εργασίας.

Η FlexJobs αναλύοντας τη βάση δεδομένων της για το διάστημα μεταξύ Ιανουαρίου και Ιουνίου 2023, εντοπίσε τα 10 πιο περιζήτητα επαγγέλματα για εργασία από οπουδήποτε στον κόσμο, αυτά δηλαδή που απολαμβάνουν τη μεγαλύτερη προσφορά τηλεργασίας από τις εταιρείες ανά την υφήλιο χωρίς γεωγραφικούς περιορισμούς ή απαίτηση για παρουσία στο γραφείο.

Η σχετική λίστα διαμορφώνεται ως εξής:

1.Λογιστής
2.Διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξης
3.Copywriter
4.Εξυπηρέτηση πελατών
5.Συντάκτης
6.Τεχνικός Διευθυντής
7.Διευθυντής Μάρκετινγκ
8.Υπεύθυνος προϊόντων
9.Ανώτερος σχεδιαστής προϊόντων
10.Μηχανικός λογισμικού

Οπως και τα προηγούμενα χρόνια, το μάρκετινγκ, η σύνταξη/συγγραφή και η τεχνολογία συνεχίζουν να είναι οι κατηγορίες με τις περισσότερες θέσεις τηλεργασίας. Αλλά το πιο αξιοσημείωτο είναι ότι οι θέσεις που αφορούν στην εκπαίδευση και τους δίγλωσσους εργαζόμενους (σ.σ. που ομιλούν δυο ή περισσότερες γλώσσες) προσφέρονται όλο και περισσότερο για δουλειά από οπουδήποτε ενώ η διαχείριση έργων και το ανθρώπινο δυναμικό έχουν σημειώσει πτώση.

Πηγή: CNBC

Δημοφιλή