Τελικός Conference League: Μέτρα αλά «2004» με χιλιάδες αστυνομικούς και σύστημα αντί-drone

Ο φράχτης και οι 5 «ζώνες» γύρω από την Opap Arena, οι διαπιστεύσεις κατοίκων και οι μετακινήσεις οπαδών.
Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου
Eurokinissi Sports

Μέτρα ασφαλείας, που θυμίζουν εκείνα των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας, έχουν αποφασίσει οι αρμόδιοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ για τον τελικό του UEFA Europa Conference League, ο οποίος θα διεξαχθεί στις 29 Μαΐου στο γήπεδο τής Νέας Φιλαδέλφειας.

Περισσότεροι από τέσσερις χιλιάδες αστυνομικοί και εκατοντάδες υπάλληλοι ιδιωτικής εταιρείας αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για τους απαιτούμενους ελέγχους το βράδυ της ερχόμενης Τετάρτης, ενώ ήδη έχουν αναπτυχθεί όλα τα δίκτυα πληροφοριών Αντιτρομοκρατικής, Κρατικής Ασφάλειας και Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας.Την ώρα του αγώνα, μάλιστα, θα στηθεί και σύστημα αποτροπής πτήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών, ώστε να αποκλειστεί το ενδεχόμενο κακόβουλης ενέργειας με drone.

Ο φράχτης και οι 5 «ζώνες»

Σε μία απόσταση εβδομήντα μέτρων γύρω από το γήπεδο θα τοποθετηθεί ένας τεχνητός φράχτης, τον οποίο έχει παραγγείλει η UEFA σε ιδιωτική κατασκευαστική εταιρεία και αναμένεται να παραδοθεί το Σάββατο, πριν από τον αγώνα. Αυτός ο φράχτης θα είναι και το τελευταίο σημείο ελέγχου, για να μπει κάποιος μέσα στο OPAP Arena.Πριν από τον φράχτη θα στηθούν πέντε ζώνες ελέγχου με πιστοποιημένους από την UEFA security, αλλά και αστυνομικούς, οι οποίοι θα ελέγχουν με την μέθοδο QR τα εισιτήρια των φιλάθλων, για να μπορούν να προχωρήσουν.

Διαπιστεύσεις κατοίκων

Κατ’εξαίρεση, θα μπορούν να περάσουν από τις ζώνες ελέγχου μόνον οι μόνιμοι κάτοικοι τής περιοχής, που τα σπίτια τους βρίσκονται στην ”απαγορευμένη ζώνη”. Αυτοί θα παραλάβουν διαπιστεύσεις από το τοπικό αστυνομικό τμήμα, στελέχη του οποίου έχουν φτιάξει λίστα των κατοίκων σε συνεργασία με τον Δήμο.

Μετακινήσεις

Στόχος των αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ είναι να μην προσεγγίσει κανένας φίλαθλος το γήπεδο με το αυτοκίνητό του. Οι Έλληνες φίλαθλοι θα συγκεντρωθούν στο Φάληρο και από εκεί θα μεταφερθούν μαζικά με λεωφορεία, ενώ οι Ιταλοί στο ΟΑΚΑ και με τον ίδιο τρόπο θα φθάσουν στο OPAP Arena. Οι μόνοι που θα χρησιμοποιήσουν αυτοκίνητα είναι οι VIP προσκεκλημένοι της UEFA, οι οποίοι θα σταθμεύσουν στο υπόγειο του γηπέδου.

Για όσους φιλάθλους αποφασίσουν να κινηθούν μεμονωμένα, γίνεται μία συνεννόηση μεταξύ αστυνομίας και ΜΜΜ, προκειμένου να παραταθεί το ωράριο λειτουργίας των μέσων μεταφοράς, καθώς υπολογίζεται ότι η τελετή της απονομής θα ολοκληρωθεί στη μία μετά τα μεσάνυχτα.

Δημοφιλή