Τέσσερις φορές ισόβια στον Κώστα Πάσσαρη

Αναλυτικά η απόφαση του δικαστηρίου.
|
Eurokinissi

Τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη και επιπλέον συνολική ποινή 71 ετών, επέβαλε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στον Κώστα Πάσσαρη, κρατούμενο σε ρουμανικές φυλακές, για όλα τα κακουργήματα που του καταλογίζονται ότι διέπραξε το 2001. Το δικαστήριο κήρυξε ένοχο τον Κώστα Πάσσαρη για τέσσερις ανθρωποκτονίες, για επτά απόπειρες ανθρωποκτονιών, δύο ληστείες και μία αρπαγή.

Οι ανθρωποκτονίες, για τις οποίες καταδικάστηκε, αφορούν τους αστυνομικούς του Τμήματος Μεταγωγών, Αθανάσιο Δρακόπουλο και Διονύσιο Αλεβιζόπουλο, τους οποίους πυροβόλησε μέσα στο Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς», τον Φεβρουάριο του 2001, οπότε και απέδρασε, τη δολοφονία της 22χρονης ιερόδουλης Blaga Slavcheva, στις 10 Μαΐου 2001, στο Τροκαντερό, αμέσως μετά τη συνεύρεσή τους σε ξενοδοχείο ημιδιαμονής στην περιοχή και τη δολοφονία της γιατρού Μαρίας Σαφού στην Κυψέλη, στις 28 Αυγούστου 2001, όταν εισέβαλε στο φαρμακείο της αδελφής της, που είχε τραυματιστεί σοβαρά, όπου βρισκόταν και το θύμα. Ο Πάσσαρης είχε πυροβολήσει τις δύο γυναίκες για άγνωστο λόγο καθώς δεν είχε πάρει ούτε χρήματα, ούτε φάρμακα.

Με την απόφασή τους οι δικαστές τον απάλλαξαν από όλες τις κατηγορίες που αφορούν την αιματηρή ληστεία σε πρακτορείο της ΔΕΗ στο Περιστέρι, στη διάρκεια της οποίας είχε χάσει τη ζωή του ένας υπάλληλος και είχε τραυματιστεί άλλος ένας, υπόθεση για την οποία και ο ίδιος ο κατηγορούμενος έχει δηλώσει, δια του συνηγόρου του, πως αρνείται οποιαδήποτε συμμετοχή.

Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, ο Πάσσαρης καταδικάστηκε σε τέσσερις φορές ισόβια κάθειρξη για κάθε μία από τις ανθρωποκτονίες που διέπραξε και 13 χρόνια για κάθε μία από τις έξι απόπειρες ανθρωποκτονίας, 10 χρόνια για την αρπαγή, 10 χρόνια για κάθε μία από τις τρεις ληστείες για τις οποίες καταδικάστηκε και πέντε έτη για διακεκριμένη κλοπή.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα