Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για την «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας»

Ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης το κατέθεσε και ο ίδιος εξουσιοδοτείται να χειριστεί όλες τις συμφωνίες
Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. (ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ/EUROKINISSI)
Ομιλία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη στη Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στα Ναυπηγεία Ελευσίνας. (ΥΠ. ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ/EUROKINISSI)
Eurokinissi

Μπορεί να άργησε λίγο, ωστόσο τέθηκε σήμερα Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022, σε δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, το σχέδιο νόμου με τίτλο «Εξυγίανση Ναυπηγείων Ελευσίνας».

Σκοπός του παρόντος νομοσχεδίου είναι η παροχή εξουσιοδότησης στον Υπουργό Ανάπτυξης για την ενιαία συμμετοχή του Δημοσίου ως πιστωτή, στην επιχειρούμενη εξυγίανση των Ναυπηγείων Ελευσίνας. Δεδομένου ότι το Δημόσιο, λαμβανομένων υπόψη όλων των φορέων του, είναι ο μεγαλύτερος πιστωτής του εταιρικού φορέα των Ναυπηγείων, αλλά και του προφανούς δημοσίου συμφέροντος στην κατά το δυνατόν ταχύτερη εξυγίανση και επανενεργοποίησή τους, η ουσιώδης συμμετοχή του Δημοσίου στη διαδικασία αυτή είναι επιβεβλημένη.

Στους σκοπούς του εν λόγω νομοσχεδίου είναι, μεταξύ άλλων, η προσέλκυση επενδυτικών κεφαλαίων στον εξυγιανθέντα φορέα, η κάλυψη οφειλών των εργαζομένων και η καταβολή αποζημιώσεων σε αυτούς, η εκ νέου εξασφάλιση απασχόλησης για σημαντικό αριθμό εργαζομένων της περιοχής, η επανεκκίνηση της λειτουργίας του Ναυπηγείου σε βιώσιμη βάση, η εξυπηρέτηση αναγκών ναυπήγησης και συντήρησης πλοίων της ευρύτερης περιοχής, η εξυπηρέτηση ναυπηγικών αναγκών του Πολεμικού Ναυτικού και η διατήρηση συσσωρευμένης τεχνογνωσίας και η παραγωγική χρήση των υφιστάμενων μέσω των Ναυπηγείων.

Είναι βέβαιο, ότι θα κατατεθούν προτάσεις από διάφορους φορείς, αλλά και από τους εργαζόμενους, για ενδεχόμενες βελτιώσεις του νομοσχεδίου, ενώ θα χρειαστεί και η ευρύτερη συναίνεση στη Βουλή, όταν θα πάει προς ψήφιση.
Η διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης θα ολοκληρωθεί την Τετάρτη 13η Ιουλίου 2022.

Δημοφιλή