Θεσσαλονίκη: Απαλλάχτηκε με βούλευμα ο Διδάκτωρ, κατηγορήθηκε ότι ποδοπάτησε γάτα μέχρι θανάτου

Μετά από αξιολόγηση των διαθέσιμων αποδεικτικών μέσων, κατέληξαν στο ότι «δεν πρόκειται για τον δράστη της ειδεχθούς πράξης».
YouTube

Το Δικαστικό Συμβούλιο αποφάσισε την απαλλαγή του 42χρονου, ο οποίος κατηγορούνταν ότι ποδοπάτησε μέχρι θανάτου γατάκι, τον Αύγουστο του 2022, επί της οδού Ερμού, στη Θεσσαλονίκη.

Αξιολογώντας το σύνολο των διαθέσιμων αποδεικτικών μέσων, οι δικαστές τού Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι «δεν πρόκειται για τον δράστη της ειδεχθούς πράξης» και κατά συνέπεια τον απήλλαξαν από την εις βάρος του αποδιδόμενη κατηγορία, κακουργηματικού χαρακτήρα, εκδίδοντας σχετικό βούλευμα το οποίο κατέστη ήδη αμετάκλητο.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται ότι, ο 42χρονος, δικηγόρος και διδάκτωρ Πανεπιστημίου, είχε καταστεί κατηγορούμενος μετά από έρευνα του ΑΤ Λευκού Πύργου, την οποία προκάλεσε καταγγελία φιλοζωικής οργάνωσης. Τα στοιχεία που τον βάρυναν ήταν υλικό από κάμερα ασφαλείας της περιοχής, όπως επίσης μία μαρτυρία ενός καταστηματάρχη.

Ο 42χρονος, εξ’ αρχής αρνούνταν την κατηγορία, και υποστήριζε ότι δεν έχει καμία σχέση με τον εικονιζόμενο στο βιντεοληπτικό υλικό.

Προσκόμισε στην ανακρίτρια που χειρίστηκε την υπόθεση τεχνική έκθεση πραγματογνώμονα και διαχρονικές φωτογραφίες του ιδίου που αντιπαραβλήθηκαν με αυτές τις δικογραφίες.

Στο απαλλακτικό βούλευμα περιγράφεται ότι «ο εικονιζόμενος στο συγκεκριμένο υλικό, διαφέρει εμφανώς και σωματοδομικά και στα χαρακτηριστικά του προσώπου από τον κατηγορούμενο, ενώ η παραπάνω μαρτυρία αξιολογήθηκε από τους δικαστές ως μη πειστική και μη αξιόπιστη». Ελλείψει δε, άλλων στοιχείων οι δικαστές αποφάσισαν να τον αθωώσουν.

«Ο εντολέας μου υπέστη τεράστια ταπείνωση και ηθική βλάβη από την συγκεκριμένη υπόθεση, αλλά νιώθει δικαιωμένος. ’Αλλωστε πρόκειται για εκλεκτό μέλος της κοινωνίας της Θεσσαλονίκης και τέτοιες απαράδεκτες πράξεις δεν συνάδουν με τον χαρακτήρα και την παιδεία του» ανέφερε ο Κώστας Τσάκος, συνήγορος υπεράσπισης του 42χρονου.

Σχολιάζοντας δε, την μαρτυρία που ενοχοποίησε τον άντρα, ο κ. Τσάκος ανέφερε ότι «αυτός που δήθεν τον αναγνώρισε, κατέθεσε ιδιοτελώς και ωθούμενος από ταπεινά ελατήρια».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοφιλή