Θεοδωρικάκος: Προκλητικά ψεύδη Τουρκίας τα περί εκπαίδευσης κούρδου "τρομοκράτη" στο Λαύριο

Την στιγμή που εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο μεταναστών, η τουρκική προκλητικότητα ξεπερνά κάθε όριο ακραίας ρητορικής.
Eurokinissi
Eurokinissi
Eurokinissi

Ως θλιβερά και προκλητικά ψέματα εις βάρος της Ελλάδας χαρακτήρισε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, τις τελευταίες δηλώσεις του υπουργού Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού που ισχυρίζεται πως κούρδος ”τρομοκράτης” του ΡΚΚ oο οποίος συνελήφθη, είχε εκπαιδευτεί στο Λαύριο.

«Η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει κάθε όριο ακραίας ρητορικής» σχολίασε ο κ. Θεοδωρικάκος μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης παραλαβής στον νέο γενικό γραμματέα Δημόσιας Τάξης Μιχάλη Καραμαλάκη από τον απερχόμενο Κωνσταντίνο Τσουβάλα.και πρόσθεσε: «Την ώρα που η Τουρκία συνεχίζει να εργαλειοποιεί τον ανθρώπινο πόνο των παράτυπων μεταναστών, χρησιμοποιώντας τον ως διαρκή μοχλό απειλής προς όλη την Ευρώπη, ο υπουργός Εσωτερικών της επαναλαμβάνει και χθες τα γνωστά θλιβερά και προκλητικά του ψέματα σε βάρος της Ελλάδας. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα, Όλοι γνωρίζουν πως η Ελλάδα αποτελεί σήμερα τη διεθνή και αξιόπιστη δύναμη της πιστής και αποφασιστικής εφαρμογής του διεθνούς δικαίου και όλοι γνωρίζουν πως οι Έλληνες είμαστε απολύτως ενωμένοι στον σεβασμό των συνόρων μας, των διεθνών μας υποχρεώσεων αλλά και της ίδιας της ανθρώπινης ζωής. Άλλοι ας αλλάξουν τη ρότα τους».

Ο κ. Θεοδωρικάκος τόνισε επίσης ότι υλοποιείται το σχέδιο «Ακρίτας» για να μην επιτρέπεται σε κανένα να αμφισβητεί τα σύνορά μας στον Έβρο εργαλειοποιώντας δυστυχισμένους ανθρώπους.

Δημοφιλή