«Τι να κάνω 3 εκατ. £»: Επίδοξος διαρρήκτης εντοπίστηκε από το ιστορικό αναζήτησης της Google

Bρέθηκε ακόμη και ένα κλειδί που αποδείχτηκε πως ήταν της αυλής του σπιτιού που επρόκειτο να γίνει η διάρρηξη.
.
.
Surrey Police

Επίδοξοι ληστές συνελήφθησαν στη Μεγάλη Βρετανία από τις αναζητήσεις τους στο Google.

«Τι να κάνω με 3 εκατ. λίρες», «πώς να διαρρήξω κλειδωμένο παράθυρο», «πού θα βρω όπλο» ήταν μερικές από τις αναζητήσεις που έκανε μέσω του κινητού της η Νικίσα Χόστεν, 22 ετών, η οποία σκόπευε να εισβάλει μαζί με τον Τζόρνταν Μάλκομ-Τέιλορ, 28 ετών σε ιδιοκτησία τού Σάρρεϊ το 2020.

Οι δύο επίδοξοι ληστές εντοπίστηκαν να τρέχουν στον πίσω κήπο της κατοικίας από τον ιδιοκτήτη της, ο οποίος και τους κυνήγησε. Παρότι δεν κατέστη δυνατό να τους πιάσει ο ίδιος, το ζευγάρι συνελήφθη από την αστυνομία λίγο αργότερα.

Στην πραγματικότητα, οι δυο τους δεν είχαν πραγματοποιήσει διάρρηξη, ωστόσο το ιστορικό στο browser του κινητού τούς πρόδωσε, οδηγώντας τους στο δικαστήριο όπου και καταδικάστηκαν σε κάθειρξη.

Πέραν των online αναζητήσεων στο κινητό, το ζευγάρι εντοπίστηκε και σε υλικό από κάμερα ασφαλείας να πραγματοποιεί αναγνωριστική επίσκεψη στην περιοχή, αναφέρει η Daily Telegraph.

Σε έρευνα στο σπίτι της Χόστεν βρέθηκε ακόμη και ένα κλειδί που αποδείχτηκε πως ήταν της αυλής του σπιτιού που επρόκειτο να γίνει η διάρρηξη.

Η Χόλστεν κρίθηκε ένοχη για απόπειρα ληστείας και κατοχή απομίμησης όπλου και καταδικάστηκε σε κάθειρξη 11 χρόνων, ενώ ο Μάλκομ-Τέιλορ παραδέχτηκε την ενοχή του καταδικαζόμενος σε φυλάκιση 9 χρόνων και 9 μηνών.

Μετά την καταδίκη τους, η ντετέκτιβ Χάνα Κλάρκ, που ερεύνησε την υπόθεση, είπε ότι ήταν «ανακουφισμένη» που το ζευγάρι είναι στη φυλακή.

Δημοφιλή