Το «άγνωστο» ελληνικό νησί που ψηφίστηκε ο Νο1 εναλλακτικός προορισμός για το 2024

Αφήνει πίσω του προορισμούς όπως η Μαγιόρκα, η Τενερίφη, η Σρι Λάνκα, η Σαρδηνία, και η Τζαμάικα.
joakimbkk via Getty Images
Guido Cozzi/Atlantide Phototravel via Getty Images

Ένα μικρό νησί στην άκρη του Αιγαίου, οι Λειψοί, είναι πρώτο στη λίστα με τους έντεκα καλύτερους προορισμούς του κόσμου που προσφέρουν μοναδικές εμπειρίες και προτείνονται από το βραβευμένο ταξιδιωτικό blog «Where Life is Great».

Ψάχνοντας τους νέους hot προορισμούς για το 2024 η συντακτική ομάδα του https://wherelifeisgreat.com/11-best-islands-to-visit-in-2024/ έπεσε πάνω σε μια κουκίδα στο Αίγαιο με καταπράσινα νερά, φιλόξενους ανθρώπους και φυσικά καλό φαγητό.

«Αν αναζητάτε μια μαγική απόδραση σε έναν άθικτο εξωτικό τόπο, τότε οι Λειψοί είναι ο ”νούμερο ένα” προορισμός σας για το 2024. Φανταστείτε ένα βιώσιμο μέρος που ο χρόνος φαίνεται να σταματά και κάθε ”ανάσα” θαλασσινού αέρα εξουδετερώνει όλους τους προβληματισμούς και τα άγχη», αναφέρει η blogger Μάρτα Οστόγια εξηγώντας τους λόγους που οι Λειψοί πληρούν όλα τα κριτήρια για να κατακτήσουν την κορυφή στον κατάλογο με τους πιο υποσχόμενους προορισμούς για τη νέα σεζόν.

REDA&CO via Getty Images
REDA&CO via Getty Images
REDA&CO via Getty Images

Στις επόμενες θέσεις βρίσκονται το Χοκάιντο της Ιαπωνίας, η Αυστραλιανή νήσος Φρέιζερ, η Μαγιόρκα, η Τενερίφη, η Σρι Λάνκα, η Προτσίντα της Ιταλίας, η Σαρδηνία, η Φουερτεβεντούρα της Ισπανίας, η νήσος Μουχέρες στο Μεξικό και η Τζαμάικα.

Σημειώνεται πως έπειτα από πρόσκληση του δήμου οι Λειψοί προστέθηκαν στο περσινό πρόγραμμα της πολυταξιδεμένης blogger που «μετρά» μέχρι στιγμής πάνω από 560.000 φωτογραφίες στο πλαίσιο επισκέψεων της σε 50 χώρες και 4 ηπείρους.

«Χρόνο με το χρόνο κερδίζει μεγαλύτερο έδαφος η προσπάθειά μας να παρουσιάσουμε στο διεθνές ταξιδιωτικό κοινό τους Λειψούς ως μια βιώσιμη και αυθεντική πρόταση διακοπών που διαθέτει ταυτόχρονα ασυναγώνιστες σύγχρονες τουριστικές υπηρεσίες.

REDA&CO via Getty Images

Οι επιδόσεις του προορισμού για το 2023 σημείωσαν νέα ρεκόρ με ταξιδιώτες από Ευρώπη, αλλά και πιο μακρινές αγορές να μας δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης», δήλωσε ο δήμαρχος Λειψών Φώτης Μάγγος.

Δημοφιλή