To δεύτερο κύμα κορονοϊού στην χειρότερη φάση του - Αρνητικά ρεκόρ σε όλον τον κόσμο

Οι χώρες που σημείωσαν ρεκόρ κρουσμάτων και θανάτων.
ASSOCIATED PRESS

Δεν είναι μόνο η Γαλλία και η Σουηδία που σημείωσαν νέο ρεκόρ κρουσμάτων το απόγευμα της Τετάρτης. Πολλές χώρες ανά τον κόσμο είδαν την επιδημιολογική κρίση να επηρεάζει τους αριθμούς κρουσμάτων και θανάτων. Ανάμεσά τους Ινδία, Γερμανία, Ουκρανία, Ισραήλ και Γκάμπια.

Την δεδομένη στιγμή, ο κορονοϊός έχει προκαλέσει στον πλανήτη 22,4 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και 788.000 θανάτους.

Δείτε τις χώρες που παρουσιάζουν έξαρση τις τελευταίες ώρες:

Ινδία: Ρεκόρ 69.652 κρουσμάτων

Ινδία
Ινδία
ASSOCIATED PRESS

Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε νέα αλματώδη αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, τα οποία έφθασαν τα 69.652 — πρόκειται για νέο θλιβερό ρεκόρ — με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη γιγαντιαία χώρα να φθάνει έτσι τα 2,84 εκατομμύρια.

Το υπουργείο ανέφερε ακόμη ότι διαπιστώθηκαν 977 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας να ανέρχεται πλέον σε 53.866 νεκρούς.

Η Ινδία υφίσταται μακράν το βαρύτερο πλήγμα από την πανδημία του κορονοϊού στην περιφέρεια της Ασίας. Κατατάσσεται εξάλλου τρίτη στην υφήλιο ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων μόλυνσης, πίσω μόνο από τις ΗΠΑ και τη Βραζιλία.

ΗΠΑ: Τουλάχιστον 1.297 θάνατοι

Άλλοι τουλάχιστον 1.297 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στις ΗΠΑ, σύμφωνα με την καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς, το οποίο βασίζεται στις ανακοινώσεις των υγειονομικών αρχών των πολιτειών, με τον συνολικό απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού να φθάνει τους 173.170 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.

Το ίδιο διάστημα, καταγράφηκαν τουλάχιστον 44.043 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με τον αριθμό των Αμερικανών που έχουν προσβληθεί να ανέρχεται πλέον σε συνολικά 5,50 εκατομμύρια.

Στην Καλιφόρνια, πολιτεία που έχει μετατραπεί το τελευταίο διάστημα σε ένα από τα επίκεντρα της πανδημίας του κορονοϊού στην αμερικανική επικράτεια, υπέκυψαν ακόμη 155 ασθενείς, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 11.683, ενώ διαγνώστηκε πως προσβλήθηκαν άλλοι 6.619 Καλιφορνέζοι, με το σύνολο των περιπτώσεων μόλυνσης να ανέρχεται σε 646.996.

Βραζιλία: Σχεδόν 50.000 κρούσματα σε μια μέρα

ASSOCIATED PRESS

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε άλλους 1.212 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 και 49.298 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ως αυτό το στάδιο της πανδημίας του κορονοϊού, ο επίσημος απολογισμός των βραζιλιάνικων αρχών κάνει λόγο για 111.100 νεκρούς επί συνόλου 3.456.652 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν.

Πρόκειται για τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό της πανδημίας στην υφήλιο, πίσω μόνο από αυτόν των ΗΠΑ.

Μεξικό: 707 θάνατοι σε ένα 24ωρο

Μεξικό
Μεξικό
ALFREDO ESTRELLA via Getty Images

Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 707 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 5.792 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα των 127 εκατομμυρίων κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 58.481 νεκρούς επί συνόλου 537.031 επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης.

Στελέχη της μεξικανικής κυβέρνησης ωστόσο έχουν σημειώσει ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος από τις περιπτώσεις που έχουν ανακοινωθεί μετά την επιβεβαίωσή τους με εργαστηριακές εξετάσεις.

Κολομβία: Ξεπέρασαν το μισό εκατομμύριο τα κρούσματα

Στην Κολομβία ξεπέρασαν χθες Τετάρτη τα 500.000 τα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 αφότου επιβεβαιώθηκε η πρώτη περίπτωση, την 6η Μαρτίου, σε μια από τις χώρες της Λατινικής Αμερικής που υφίστανται τα πιο βαριά πλήγματα από την πανδημία του κορονοϊού, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό του υπουργείου Υγείας.

Τα 13.056 από τα κρούσματα μόλυνσης καταγράφηκαν στη διάρκεια των προηγούμενων 24 ωρών. Πρόκειται για νέο θλιβερό ρεκόρ.

Ο ημερήσιος απολογισμός αυτός αύξησε σε 502.178 τις επιβεβαιωμένες μολύνσεις από τον κορονοϊό. Οι 15.979 από τους ανθρώπους που μολύνθηκαν υπέκυψαν στην COVID-19 τους πεντέμισι μήνες της υγειονομικής κρίσης στην Κολομβία.

Το ρεκόρ κρουσμάτων καταγράφηκε την ώρα που η χώρα των Άνδεων πλησιάζει στην ημερομηνία που θα σημάνει θεωρητικά το τέλος του lockdown, των περιοριστικών μέτρων τα οποία επιβλήθηκαν για να αποτραπεί η διασπορά. Κάποια από τα μέτρα χαλάρωσαν τους τελευταίους μήνες, ώστε να υπάρξει επανεκκίνηση τομέων της οικονομίας.

Ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται ραγδαία τις τελευταίες εβδομάδες, παράλληλα με τον αριθμό των τεστ. Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα ανέρχονται πλέον σε 158.893.

Η Μπογοτά, η πρωτεύουσα των οκτώ εκατομμυρίων κατοίκων, παραμένει η κυριότερη εστία μόλυνσης, με σχεδόν το ένα τρίτο των κρουσμάτων σε εθνικό επίπεδο.

Το επίπεδο πληρότητας στις μονάδες εντατικής θεραπείας στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας βρίσκεται περί το 82%, σύμφωνα με τις τοπικές υγειονομικές αρχές.

Η Κολομβία των περίπου 50 εκατομμυρίων κατοίκων κατατάσσεται 4η στην περιφέρεια της Λατινικής Αμερικής και της Καραϊβικής ως προς τους αριθμούς των θανάτων εξαιτίας της πανδημίας και των μολύνσεων από τον κορονοϊό, μετά τη Βραζιλία, το Μεξικό και το Περού.

Ουκρανία: Αριθμό ρεκόρ 2.134 νέων κρουσμάτων

Η Ουκρανία κατέγραψε 2.134 νέα κρούσματα κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό αυτόν να είναι ο υψηλότερος των προσβληθέντων από τον SARS-CoV-2 σε μια ημέρα στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ.

Ο Στεπάνοφ σημείωσε ότι την προηγούμενη ημέρα είχαν καταγραφεί 1.967 μολύνσεις, που είναι ο δεύτερος υψηλότερος αριθμός νέων κρουσμάτων σε μια ημέρα.

″Βλέπουμε μια αύξηση στον αριθμό των νέων λοιμώξεων σε όλη την Ουκρανία, σχεδόν καθημερινά έχουμε ένα νέο αρνητικό ρεκόρ”, σχολίασε ο Στεπάνοφ σε ενημέρωση των δημοσιογράφων που μεταδόθηκε από την τηλεόραση.

Ο υπουργός πρόσθεσε ότι 407 ασθενείς με COVID-19 εισήχθησαν σε νοσοκομεία και 40 πέθαναν το τελευταίο 24ωρο, με τον αριθμό αυτόν των νεκρών να είναι επίσης ο υψηλότερος σε μια μέρα στη χώρα.

Ο Στεπάνοφ κάλεσε τους πολίτες να φορούν μάσκα, να τηρούν τις αποστάσεις και να ακολουθούν τους άλλους κανόνες που συνιστά το υπουργείο.

″Οι γιατροί μας, όσο επαγγελματίες και να είναι, δεν μπορούν να νικήσουν μόνοι τους την COVID-19, αυτό μπορούμε να το κάνουμε μόνον με κοινή προσπάθεια”, σημείωσε.

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων στην Ουκρανία αυξήθηκε ραγδαία τον Αύγουστο παρά την εκ νέου επιβολή πρόσφατα περιοριστικών μέτρων από τις αρχές της χώρας.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων νέου κορονοϊού στην Ουκρανία ανέρχεται πλέον σε 98.537 και των νεκρών από COVID-19 σε 2.184.

Ισραήλ: Ρεκόρ 18 θανάτων

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε το βράδυ της Τετάρτης ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 18 νέους θανάτους ασθενών εξαιτίας της COVID-19 και 1.560 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

Πρόκειται για τον βαρύτερο ημερήσιο απολογισμό που έχει καταγραφεί στη χώρα αφότου εντοπιζόταν το πρώτο κρούσμα μόλυνσης από τον κορονοϊό, στα τέλη του Φεβρουαρίου. Το προηγούμενο θλιβερό ρεκόρ (17 νεκροί) είχε ανακοινωθεί τη 12η Αυγούστου.

Το ισραηλινό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ακόμη ότι προσθέτει στον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας στη χώρα 53 θανάτους που διαπιστώθηκαν σε γηροκομεία από την αρχή του Ιουλίου αλλά δεν είχαν καταγραφεί έγκαιρα από λάθος. Ο υπουργός Υγείας Γιούλι Έντελσταϊν διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα αντιμετωπίζεται σοβαρά από τις αρχές και θα διενεργηθεί διεξοδικός έλεγχος.

Με βάση τις ανακοινώσεις του υπουργείου Υγείας του Ισραήλ, ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα έφθασε τους 779 νεκρούς επί συνόλου 97.969 ανθρώπων που έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν.

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία της κυβέρνησης, τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα στη χώρα ανέρχονται σε 24.098, ενώ από τους 795 ασθενείς που έχουν εισαχθεί σε νοσοκομεία, οι 398 κρίνεται πως βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Γκάμπια: Ρεκόρ 14 θανάτων

Το υπουργείο Υγείας της Γκάμπιας ανακοίνωσε χθες Τετάρτη ότι κατέγραψε ρεκόρ 14 θανάτων ασθενών εξαιτίας της COVID-19 σε 24 ώρες, με τον απολογισμό της πανδημίας του κορονοϊού στην αφρικανική χώρα αφότου εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα μόλυνσης τον Μάρτιο να φθάνει τους 77 νεκρούς.

Το υπουργείο ανέφερε επίσης ότι 172 από τα 524 τεστ που διενεργήθηκαν είχαν θετικό αποτέλεσμα το προηγούμενο 24ωρο, με το σύνολο όσων έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν από τον SARS-CoV-2 να φθάνει τους 2.288 ανθρώπους.

Κατά το υπουργείο Υγείας, ο δείκτης θνητότητας ανέρχεται χονδρικά περί το 3,4%. Συγκαταλέγεται στους υψηλότερους που καταγράφονται σε ολόκληρη την Αφρική.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα μόλυνσης είναι 1.776 επί του παρόντος, 302 άνθρωποι βρίσκονται σε καραντίνα, ενώ έχουν εντοπιστεί 198 πιθανά κρούσματα.

Γερμανία: Ρεκόρ κρουσμάτων από τον Απρίλιο

Γερμανία
Γερμανία
ASSOCIATED PRESS

Άλλοι δέκα ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας επιπλοκών της COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Γερμανία, όπου παράλληλα εντοπίστηκαν άλλα 1.707 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ.

Ο συνολικός απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού στην ισχυρότερη οικονομία της ευρωζώνης έως αυτό το στάδιο έχει φθάσει τους 9.253 νεκρούς επί συνόλου 228.621 μολύνσεων, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώνει το Ινστιτούτο, το οποίο ειδικεύεται στην αντιμετώπιση λοιμωδών νόσων.

Αυστραλία: 12 θάνατοι

Οι αρχές στη Βικτόρια, την πολιτεία με τον δεύτερο μεγαλύτερο πληθυσμό στην Αυστραλία, η οποία έχει μετατραπεί σε επίκεντρο της τρέχουσας φάσης της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα, ανακοίνωσαν ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν 240 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, αριθμό ελαφριά αυξημένο σε σύγκριση με αυτόν της προηγουμένης (216).

Οι απολογισμοί των τελευταίων ημερών ωθούν τις αρχές της πολιτείας να εκφράζουν αισιοδοξία, αφού θεωρούν ότι το lockdown στη Μελβούρνη και η απόφαση να κλείσουν τομείς της οικονομίας της Βικτόριας απέτρεψαν την εξάπλωση στην υπόλοιπη χώρα.

Παράλληλα, ακόμη 12 ασθενείς υπέκυψαν στην COVID-19 τις προηγούμενες 24 ώρες στη Βικτόρια.

Ο απολογισμός της πανδημίας του κορονοϊού συνολικά στην Αυστραλία ως αυτό το στάδιο ανέρχεται σε 462 νεκρούς επί συνόλου 24.000 και πλέον μολύνσεων· συνεχίζει να είναι αισθητά χαμηλότερος από εκείνους άλλων οικονομικά ανεπτυγμένων χωρών.

Νέα Ζηλανδία: Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψαν πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, έναντι έξι για τα οποία έκαναν λόγο την προηγουμένη, καθώς το κράτος του Ειρηνικού συνεχίζει να δίνει μάχη για να περιορίσει το ξέσπασμα στο Όκλαντ, τη μεγαλύτερη πόλη της χώρας (1,7 εκατ. κάτοικοι).

Η ανεξήγητη εμφάνιση κρουσμάτων μόλυνσης στο Όκλαντ, για πρώτη φορά έπειτα από 102 ημέρες που δεν είχε εντοπιστεί κανένα, ώθησε την νεοζηλανδική κυβέρνηση να επιβάλλει εκ νέου ορισμένους περιορισμούς που είχαν αρθεί.

Τα λεγόμενα ενεργά κρούσματα στη Νέα Ζηλανδία ανέρχονται επί του παρόντος σε 101.

Ως αυτό το στάδιο, οι νεοζηλανδικές αρχές έχουν καταγράψει λίγα περισσότερα από 1.300 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 22 θανάτους εξαιτίας της COVID-19.

Αίγυπτος: 13 θάνατοι σε μια μέρα

Παρά τη συνεχιζόμενη μείωση των καταγεγραμμένων περιπτώσεων, μολύνσεων και θανάτων, άλλοι 13 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους χθες στην Αίγυπτο από τον COVID-19, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Υγείας της χώρας, με τον συνολικό αριθμό των νεκρών από τη νόσο να αυξάνεται πλέον στα 5.197 άτομα.

Αναφορικά με τα κρούσματα, 161 νέες επιβεβαιωμένες περιπτώσεις αύξησαν τον συνολικό αριθμό τους στα 96.914 άτομα.

Μέχρι τώρα, 62.553 άτομα παρουσιάζονται πλέον αρνητικά στην COVID-19.

(Με πληροφορίες από Reuters, AFP, AP, ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Δημοφιλή