Το Ίδρυμα Ωνάση ανακαίνισε το ισόγειο του Rex για την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Το Ίδρυμα Ωνάση ανακαίνισε το ισόγειο του Rex για την Παιδική Σκηνή του Εθνικού Θεάτρου

Νέα κερκίδα και καθίσματα στην πλατεία, κατασκευή συμπληρωματικών εξεδρών και νέα καθίσματα στον εξώστη, καθώς και φωτιστικός εξοπλισμός. Αυτά περιλαμβάνει η ανακατασκευή του ισογείου του θεάτρου Rex -όπου θα στεγαστούν οι δράσεις του Μικρού Εθνικού, της παιδικής και εφηβικής σκηνής- την οποία ανέλαβε το Ίδρυμα Ωνάση.

Όπως δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε χθες για την ανακοίνωση του ρεπερτορίου της σεζόν 2018 - 2019 του Εθνικού Θεάτρου η Εκτελεστική Διευθύντρια του Ιδρύματος Ωνάση, Έφη Τσιότσιου: «... Με το Εθνικό Θέατρο έχουμε μία πολυετή αγάπη και συνεργασία. Βρισκόμαστε εδώ για να εγκαινιάσουμε αυτόν τον χώρο που πέρασε από διάφορα κύματα και τώρα ξαναδημιουργείται με την προσπάθεια του Στάθη Λιβαθινού και του Διοικητικού Συμβουλίου του Εθνικού Θεάτρου για να μπορέσει να ξαναφέρει εδώ ψυχές, μάτια και όνειρα. Για το Ίδρυμα Ωνάση και τη Στέγη οι νέοι είναι πάρα πολύ σημαντικό κεφάλαιο, είναι οι άνθρωποι του μέλλοντος. Είναι οι σημερινοί θεατές, οι αυριανοί καταλύτες που θα μπορέσουν να συμβάλλουν ουσιαστικά μέσα από την παιδεία και τη μόρφωση που λαμβάνουν από τον χώρο του θεάτρου, ώστε να δημιουργήσουν για όλους εμάς ένα καλύτερο αύριο, κυρίως το δικό τους αύριο.»

Σημειώνεται ότι, το Ίδρυμα Ωνάση υποστηρίζει σημαντικούς φορείς του ελληνικού θεάτρου, όπως το Εθνικό Θέατρο, το Θέατρο Τέχνης (2015-2016), το Θέατρο Σφενδόνη (2015-2016), το Θέατρο Άττις (2018). «Ενθουσιάζεται να δίνει τα μέσα και τη γνώση στους Έλληνες δημιουργούς ώστε μέσω του Onassis Future να ταξιδεύουν και να γεμίζουν εικόνες και παραστάσεις που θα μεταλαμπαδεύσουν στις επόμενες δουλειές τους (ήδη ο Νίκος Καραθάνος και ο Δημήτρης Καραντζάς ταξίδεψαν για πάνω από έναν χρόνο ο καθένας για να έρθουν σε επαφή με παραγωγούς, να γνωρίσουν άλλους σκηνοθέτες και να δουν παραστάσεις σε όλον τον κόσμο). Χαίρεται να υποστηρίζει εκθέσεις στο Μουσείο Μπενάκη, αλλά και την ελληνική συμμετοχή της Μπιενάλε της Βενετίας, την Μπιενάλε της Αθήνας. Γιατί είμαστε όλοι μέρος μιας κοινής εθνικής υπόθεσης που ονομάζεται ελληνικός πολιτισμός», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Ιδρύματος.

Πήγαινε στην αρχική σελίδα