Το μήνυμα του Κέβιν Μπέικον: Όλοι έχουμε κάποιον για τον οποίον αξίζει να Μείνουμε Σπίτι

«Κάντε την ανάρτηση με το hashtag «#IStayHomeFor» (μένω σπίτι για..), έτσι ώστε να το βλέπουμε. Ας το κάνουμε όλοι. Οσο περισσότεροι τόσο καλύτερα».
NBC via Getty Images

Ο ηθοποιός Κέβιν Μπέικον, αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το παιχνίδι που δημιούργησε, «6 Degrees», προκειμένου να πείσει τον κόσμο να μείνει σπίτι, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Με αφορμή το «Μένουμε Σπίτι», ανέβασε στον λογαριασμό του στο Instagram, μία σειρά από μηνύματα και βίντεο μέσα από τα οποία μας προτρέπει να μην κυκλοφορούμε έξω, ενώ παράλληλα υπενθυμίζει να κρατάμε τις αποστάσεις ασφαλείας.

Το μήνυμα του αντηχεί αυτό των υγειονομικών αρχών παγκοσμίως, καθώς είναι μία από τις καλύτερες μεθόδους για την πρόληψη εξάπλωσης της νόσου - ειδικά στους ηλικιωμένους και με προβλήματα υγείας.

«Ο καθένας από εμάς έχει κάποιο αγαπημένο πρόσωπο για το οποίο αξίζει να μείνουμε σπίτι», λέει ενώ εξηγεί πόσο εύκολο είναι να μεταδοθεί ο υιός.

Και προτρέπει να αναρτήσουμε μία φωτογραφία ή ένα βίντεο στο οποίο θα γράφουμε σε μία επιφάνεια σαν αυτή που κρατάει ο ίδιος, το όνομα του προσώπου για το οποίο μένουμε σπίτι και παράλληλα να βρούμε άλλους έξι φίλους να κάνουν το ίδιο.

Στο δικό του διαβάζει κανείς το όνομα της συζύγου του, Κίρα Σέτζγουικ.

«#IStayHomeFor Kyra Sedgwick».

«Κάντε την ανάρτηση με το hashtag «#IStayHomeFor» (μένω σπίτι για..), έτσι ώστε να το βλέπουμε. Ας το κάνουμε όλοι. Οσο περισσότεροι τόσο καλύτερα».

Στην δική του ανάρτηση ζητάει από τους Τζίμι Φάλον, Ελτον Τζον, Ντέμι Λοβάτο, Ντέιβιντ Μπέκαμ, Μπράντι Κάρλαϊλ και Κέβιν Χαρτ, να μοιραστούν μαζί μας το όνομα του προσώπου για το οποίο θα μείνουν σπίτι.

Ο Ελτον Τζον, η Μπράντι Καρλαϊλ και Ντέμι Λοβάτο αποδέχθηκαν την πρόσκληση και έκαναν αμέσως την ανάρτηση τους.

Το ίδιο έκανε και η κόρη του Κέβιν Μπέικον, Σόζι.

Πολλοί είναι οι μουσικοί και οι ηθοποιοί που το τελευταίο διάστημα συμβάλλουν με τον δικό τους τρόπο, στην προπάθεια να κρατηθεί το ηθικό και η ψυχολογία όλων μας σε υψηλά επίπεδα λόγω κορονοϊού.

Η Μάιλι Σάιρους δημιούργησε το «Bright Minded». Ενα talk show στο λογαριασμό της στο Instagram.

Οι Τζον Λέτζεντμ, Pink, Κρις Μάρτιν των Coldplay, Κιθ Έρμπαν, Ρομπ Τόμας έδωσαν μίνι συναυλίες σε livestreaming.

Πολίτες που ανησυχούν ότι πάσχουν από λοίμωξη του αναπνευστικού (πυρετό ή/και βήχα ή/και δύσπνοια) και ήρθαν σε επαφή με πιθανό ή επιβεβαιωμένο κρούσμα ή έχουν ιστορικό ταξιδιού σε πληττόμενες χώρες θα πρέπει να επικοινωνούν με τον ΕΟΔΥ στο τηλ. 1135.

Προσοχή: Δεν θα πρέπει να επισκέπτονται ιδιωτικά ιατρεία, εφημερεύοντα νοσοκομεία, εξωτερικά ιατρεία κ.λπ. Ο ΕΟΔΥ θα μεριμνήσει για την διακομιδή τους σε νοσοκομεία αναφοράς του κορονοϊού. Χρήσιμες πληροφορίες εδώ.

Πηγή: HuffPost US

Πήγαινε στην αρχική σελίδα