Το Netflix και το άνοιγμα στην Ν. Κορέα με τα 4 εκατ. συνδρομητές

«Το κοινό σε όλο τον κόσμο ερωτεύεται τις κορεάτικες ιστορίες, τους καλλιτέχνες και την κουλτούρα μας».
«#Alive»
«#Alive»
twitter

Οι επενδύσεις του Netflix στην Ν. Κορέα θα φτάσουν τα 500 εκατ. δολάρια το 2021, καθώς η πλατφόρμα διπλασιάζει την παραγωγές τοπικού περιεχομένου μετά τις πρόσφατες επιτυχίες της, μεταξύ των οποίων και το θρίλερ ζόμπι «#Alive», που βρέθηκε προ μηνών στο Top 10 της πλατφόρμας.

Όπως αποκάλυψε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης ο Μίνγιανγκ Κιμ, επικεφαλής περιεχομένου για την Κορέα, την Νοτιοανατολική Ασία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία, οι συνδρομητές στην Κορέα ξεπέρασαν στο τέλος του 2020, τους 3,8 εκατ., όταν διεθνώς, σύμφωνα με στοιχεία Φεβρουαρίου 2021, οι συνδρομητές στο Netflix είναι 200 εκατ. (Ασία - Ειρηνικός είναι μεν η μικρότερη αγορά της πλατφόρμας, αλλά και η ταχύτερα αναπτυσσόμενη).

Μεταξύ των νέων παραγωγών που ανακοινώθηκαν είναι και δύο κορεάτικες ταινίες: Το «Moral Sense» με πρωταγωνιστή έναν υπάλληλο γραφείου, ο οποίος κρατά τις σαδομαζοχιστικές απολαύσεις κρυφές, μέχρι που μία συνάδελφος του ανοίγει κατά λάθος την αλληλογραφία του και το «Carter» που αφηγείται την ιστορία ενός άνδρα, ο οποίος ξυπνά στο δωμάτιο ενός μοτέλ, χωρίς να θυμάται ποιος είναι και ακολουθεί μία φωνή που τον αποκαλεί Κάρτερ και του δίνει οδηγίες για να σώσει ένα κορίτσι που έχει πέσει θύμα απαγωγής.

«Το K-Wave, ή το Hallyu, όπως το αποκαλούμε εδώ στην Κορέα, είναι μια τεράστια στιγμή εθνικής υπερηφάνειας και δηλώνουμε περήφανοι που είμαστε μέρος του», δήλωσε ο Κιμ.

«Οι υπέροχες κορεάτικες ιστορίες δεν είναι κάτι καινούργιο, στην πραγματικότητα η αφήγηση είναι βαθιά ριζωμένη στον κορεάτικο πολιτισμό. Αλλά σήμερα ζούμε σε έναν κόσμο όπου τα ‘Παράσιτα’ αναδείχτηκαν νικητές των Όσκαρ, το γυναικείο γκρουπ της K-pop BlackPink εμφανίζεται στο Φεστιβάλ Coachella και πάνω από 22 εκατ. νοικοκυριά συντονίζονται στην τηλεοπτική σειρά τρόμου, Sweet Home. Το κοινό σε όλο τον κόσμο ερωτεύεται τις κορεάτικες ιστορίες, τους καλλιτέχνες και την κουλτούρα μας».

Με πληροφορίες από Deadline