ΔΙΕΘΝΕΣ
29/10/2019 09:41 EET

To Πεντάγωνο δεν μπορεί να επιβεβαιώσει ότι ο Αλ Μπαγκντάντι «έκλαιγε» όπως είπε ο Τραμπ

«Δεν ξέρω ποια ήταν η πηγή του» είπε ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου.

Chip Somodevilla via Getty Images

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ΗΠΑ δήλωσε τη Δευτέρα ότι δεν ξέρει από πού πήρε ο πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, την πληροφορία ότι ο Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι, επικεφαλής του ISIS, βρήκε τον θάνατο «ουρλιάζοντας και κλαίγοντας».

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα των New York Times,ο στρατηγός Μαρκ Μάιλι είπε στους δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου του Πενταγώνου πως δεν έχει παρόμοιες πληροφορίες- ωστόσο πρόσθεσε ότι ίσως ο πρόεδρος να έμαθε λεπτομέρειες από συζητήσεις με στρατιωτικούς που συμμετείχαν στην επιχείρηση.

«Ξέρω πως ο πρόεδρος είχε σχεδιάσει να μιλήσει με τη μονάδα και τα μέλη της» είπε ο Μάιλι. «Αλλά δεν ξέρω ποια ήταν η πηγή. Υποθέτω πως μιλούσε απευθείας στη μονάδα και τα μέλη της».

Ο Αμερικανός στρατηγός είπε πως ο ίδιος δεν μίλησε με τους διοικητές επί του πεδίου.

Σε παρεμφερή σχόλια είχε προβεί και ο υπουργός Άμυνας, Μαρκ Έσπερ, που σημείωσε επίσης ότι δεν είχε τις ίδιες «λεπτομέρειες» που αποκάλυψε ο Τραμπ σχετικά με τις τελευταίες στιγμές του αρχηγού του ISIS.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου αρνήθηκαν να πουν πώς ο πρόεδρος απέκτησε τις πληροφορίες σχετικά με τις φωνές και τα κλάματα του αλ Μπαγκντάντι κατά την επιδρομή. Κάποιοι είπαν το ίδιο με τον Μάιλι- ότι ο Τραμπ μπορεί να μίλησε με διοικητές ή μέλη της Δύναμης Δέλτα.

Ο στρατηγός Μάιλι είπε ότι αργότερα μέσα στην εβδομάδα το Πεντάγωνο πιθανότατα θα δημοσιοποιήσει κάποια βίντεο από την επιδρομή.