Το πρώτο και κυρίαρχο σημείο στο οποίο θα πρέπει να εφαρμόζουμε το αντηλιακό μας

Plus: Η ιδανική ποσότητα και κάθε πότε να το ανανεώνουμε
Catherine Falls Commercial via Getty Images

Επιμέλεια: Μπαρμπιλένα Τριανταφύλλου

Εσείς από ποιο σημείο του σώματος ξεκινάτε να βάζετε αντηλιακό; O καθένας μας συνήθως ξεκινάει από κάπου αλλού. Κι όμως, υπάρχει συγκεκριμένη μέθοδος για την εφαρμογή του. Και οι ειδικοί την αποκάλυψαν στη ΗuffPost.

Η μέθοδος «από πάνω προς τα κάτω» είναι η καλύτερη.

«Συνιστώ να ξεκινάμε πρώτα πρώτα από το πρόσωπο και μετά να κατεβαίνουμε προς τον κορμό, καταλήγοντας στα πόδια, έτσι ώστε να μην μεταδίδουμε βακτήρια από το σώμα στο πρόσωπό μας», μας συμβουλεύει ο δερματολόγος δρ. Κόρεϊ Χάρτμαν.

Η δερματολόγος δρ. Τερέζα Σονγκ συμφωνεί με αυτήν την προσέγγιση και εξηγεί γιατί είναι καλή ιδέα.

«Τα προϊόντα περιποίησης δέρματος που χρησιμοποιούνται στο σώμα είναι πιο αποφρακτικά. Αυτό σημαίνει ότι περιέχουν βαριά, λιπαρά συστατικά, που δημιουργούν έναν φυσικό φραγμό για το δέρμα. Για τον λόγο αυτό, τα βαριά καλλυντικά θα πρέπει να αποφεύγουμε να τα χρησιμοποιούμε στο πρόσωπο και τον λαιμό, καθώς ενδέχεται να προκαλέσουν σπυράκια», σημειώνει η ειδικός.

Να βάζουμε αντηλιακό πριν ή μετά το μακιγιάζ

Οι ειδικοί συνιστούν πάντα να εφαρμόζουμε τα προϊόντα από το πιο ελαφρύ προς το πιο βαρύ. Αν χρησιμοποιούμε αντηλιακό με λεπτή υφή, θα πρέπει να έρχεται σε όσο το δυνατόν πιο στενή επαφή με το δέρμα και κατά προτίμηση, να είναι το πρώτο προϊόν που εφαρμόζουμε πριν από την ενυδατική κρέμα και το μακιγιάζ. Εάν όμως χρησιμοποιούμε για ενυδάτωση έναν ελαφρύ ορό με βιταμίνη C, τότε θα εφαρμοστεί πρώτα ο ορός. Αλλά αν χρησιμοποιούμε παχύρευστο και βαρύ αντηλιακό, αυτό θα πρέπει να είναι το τελευταίο βήμα στη ρουτίνα μας.

Bάζουμε λοιπόν πρώτα το αντηλιακό και το αφήνουμε να «καθίσει» στο δέρμα για τουλάχιστον 10 λεπτά πριν εφαρμόσουμε το μακιγιάζ, για να βεβαιωθούμε ότι απορροφήθηκε.

MR.WUTTISAK PROMCHOO via Getty Images

Βάζουμε αρκετό αντηλιακό και στα σωστά σημεία

Το μεγαλύτερο λάθος που κάνουμε με το αντηλιακό είναι ότι δεν βάζουμε όση ποσότητα θα έπρεπε. Σύμφωνα με τους δερματολόγους, η συνολική ποσότητα που χρειάζεται το σώμα μας την ημέρα αγγίζει τα 25 ml και σχηματικά, έχει το μέγεθος μια μπάλας του γκολφ.

Έπειτα, έχει σημασία να φροντίζουμε για την ομοιόμορφη κάλυψη ολόκληρου του σώματος. Ειδικά σε σημεία που έχουμε την τάση να ξεχνάμε, όπως τα αυτιά, ο λαιμός και το πίσω μέρος των χεριών.

Και ένα πολύτιμο tip για το τέλος: Ανανεώνουμε!

Aρχικά, εφαρμόζουμε το αντηλιακό 15 έως 30 λεπτά πριν βγούμε σε εξωτερικούς χώρους, προκειμένου το δέρμα μας να απορροφήσει το προϊόν και να είναι προστατευμένο.

Εάν βρισκόμαστε έξω για περισσότερες από δύο ώρες, πρέπει να ξαναβάλουμε αντηλιακό. Επίσης είναι ανάγκη να εφαρμόσουμε ξανά αμέσως μετά το κολύμπι ή την εφίδρωση.