Το σχέδιο ασφαλείας για την ταφή του Κωνσταντίνου

Τι προβληματίζει την ΕΛΑΣ.
.
.
Eurokinissi

Εκατοντάδες αστυνομικοί, το ελικόπτερο και τα drones της ΕΛ.ΑΣ, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις. Αυτά είναι μόνο ορισμένα από τα δεδομένα, τα οποία περιλαμβάνονται στο σχέδιο ασφαλείας για την ταφή του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που καταστρώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου σε σύσκεψη στη Λεωφόρο Κατεχάκη.

Το σχέδιο τής ΕΛ.ΑΣ χωρίζεται σε πέντε διαφορετικά τμήματα.

Το πρώτο έχει να κάνει με την άφιξη και διαμονή επισήμων από το εξωτερικό, οι περισσότεροι από τους οποίους καταφθάνουν μέχρι το βράδυ της Κυριακής και θα καταλύσουν σε ξενοδοχεία της Πλατείας Συντάγματος και του Λυκαβηττού.Ανάλογα με τον βαθμό επικινδυνότητας του κάθε «στόχου» θα παρέχεται αριθμός αστυνομικών για τη φύλαξή τους κατά τις μετακινήσεις τους, ενώ στα ξενοδοχεία θα υπάρχει συνεχής αστυνομική παρουσία.

Το δεύτερο κομμάτι αφορά στη Μητρόπολη, τις ώρες που η σορός θα βρίσκεται στο παρεκκλήσι του Αγίου Ελευθερίου και τη νεκρώσιμη ακολουθία. Με κορδέλες και αστυνομικούς θα δημιουργηθεί διάδρομος για όσους πολίτες θα θελήσουν να αποχαιρετήσουν τον Κωνσταντίνο, ενώ στις δέκα και μισή θα ξεκινήσουν να απομακρύνουν τους πολίτες, προκειμένου να μείνει ελεύθερος ο χώρος, για να φθάσουν οι επίσημοι προσκεκλημένοι. Λιγότερα από 190 άτομα θα έχουν τη δυνατότητα να μπουν στον Μητροπολιτικό Ναό και να παρακολουθήσουν τη νεκρώσιμη ακολουθία.

Μετά το τέλος της, μία τεράστια αυτοκινητοπομπή με τη σορό, την οικογένεια και τους επισήμους θα ξεκινήσει από τη Μητρόπολη για το Τατόι, μέσω Μητροπόλεως, Βασιλίσσης Σοφίας, Μεσογείων, Κατεχάκη, Αττικής Οδού και Εθνικής Οδού, και αυτό είναι το τρίτο κομμάτι του σχεδίου, το οποίο περιλαμβάνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και στατικές δυνάμεις σε καίρια σημεία, αλλά και το ελικόπτερο τής ΕΛ.ΑΣ, από το οποίο θα έχουν εικόνα σε ζωντανή σύνδεση στο επιχειρησιακό κέντρο της ΓΑΔΑ.

Το τμήμα των μέτρων, που δυσκολεύει περισσότερο τους αξιωματικούς της Αστυνομίας, είναι η ταφή στο Τατόι, και αυτό γιατί ο χώρος είναι αχανής με πολλά τυφλά σημεία, ενώ θεωρείται δεδομένο πως κάποιοι πολίτες θα επιχειρήσουν να προσεγγίσουν το λοφίσκο. Από νωρίς το πρωί εκεί θα παραταχθούν αστυνομικές δυνάμεις, η πρόσβαση θα είναι ελεγχόμενοι, ενώ τα drone θα περιπολούν από αέρος.

Το τελευταίο μέρος του σχεδίου ασφαλείας έχει να κάνει με το επίσημο γεύμα, που θα παραθέσει η οικογένεια σε ξενοδοχείο στην Πλατεία Συντάγματος, αλλά και με την αναχώρηση των επισήμων.

Δημοφιλή