Το "συγγνώμη" του Ράμα στον Μητσοτάκη και η δήλωση πως είναι "ο καλύτερος πρωθυπουργός της Ελλάδας"

"Είμαι σοσιαλιστής...Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική ομάδα. Ο Αλέξης (Τσίπρας) είναι πολύ καλός φίλος, αλλά τι να πω; Έτσι είναι τα πράγματα".
Anadolu Agency via Getty Images

Αναδίπλωση του πρωθυπουργού της Αλβανίας Έντι Ράμα σχετικά με τις δηλώσεις τους στις οποίες φάνηκε να υποστηρίζει πως η Ελλάδα εξαπάτησε για να μπει στην Ε.Ε.

Ο Ράμα κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων που είχε με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στα Τίρανα ζήτησε ”συγγνώμη” για τις προσβλητικές δηλώσεις που είχε κάνει νωρίτερα, στο πλαίσιο συνέντευξής του στη Euractiv λέγοντας του χαρακτηριστικά. «Είδα πως αποδόθηκαν και δεν αντιπροσωπεύουν την κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα. Ελπίζω να μην ενοχληθήκατε».

Παράλληλα, τόνισε ότι αν και Σοσιαλιστής θεωρεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη τον καλύτερο Πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, δήλωσε: «Λυπάμαι για κάτι που άκουσα, ότι εγώ είπα κάποια περίεργα πράγματα για την Ελλάδα, για το πώς πέτυχε κάποια πράγματα- θα πάμε πίσω στην εποχή της Τροίας ίσως- αλλά δεν είναι κάτι που αφορά το παρόν και δεν αφορούσε σε καμιά περίπτωση τη σημερινή Ελλάδα. Ξέρετε ότι είμαι Σοσιαλιστής αλλά δεν κρύβω ότι για μένα είστε ο καλύτερος Έλληνας Πρωθυπουργός. Δεν είμαστε στην ίδια πολιτική ομάδα. Ο Αλέξης (Τσίπρας) είναι πολύ καλός φίλος, αλλά τι να πω; Έτσι είναι τα πράγματα. Και δεν είστε σε προεκλογική εκστρατεία, επομένως δεν είναι κάποιου είδους παρέμβαση».

Δημοφιλή