Η Weibo δημοσιεύει την τοποθεσία χρηστών με «κακή συμπεριφορά»

Η ρύθμιση δεν μπορεί να απενεργοποιηθεί.
via Associated Press

Η Weibo, το αντίστοιχο Twitter της Κίνας, ανακοίνωσε ότι στο εξής θα δημοσιεύει την τοποθεσία της ηλεκτρονικής διεύθυνσης των χρηστών όταν κάνουν σχόλια, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την «κακή συμπεριφορά» στο διαδίκτυο.

Με πάνω από 570 εκατομμύρια ενεργούς χρήστες μηνιαίως, η Weibo ανέφερε ότι οι ηλεκτρονικές διευθύνσεις που θα εμφανίζονται, ύστερα από τις νέες ρυθμίσεις που πραγματοποιήθηκαν, δεν μπορούν να απενεργοποιούνται από τους χρήστες.

Η πλατφόρμα εμφανίζει την επαρχία ή τον δήμο ενώ για όσους την χρησιμοποιούν στο εξωτερικό, εμφανίζει την χώρα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Weibo, «οι ρυθμίσεις έχουν σχεδιαστεί για να μειώσουν την κακή συμπεριφορά όπως η πλαστοπροσωπία σε καυτά ζητήματα, κακόβουλη παραπληροφόρηση και να διασφαλίσουν την αυθεντικότητα και την διαφάνεια του περιεχομένου της ανάρτησης».

Η Κίνα εφαρμόζει αυστηρότατους κανόνες στο διαδίκτυο και όσα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτυγχάνουν να συμμορφωθούν με αυτούς αντιμετωπίζουν βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, οικονομικές κυρώσεις καθώς και προσωρινή αναστολή λειτουργίας.

Η Weibo που στο παρελθόν έχει επανειλημμένως πληρώσει πρόστιμο από τη ρυθμιστική αρχή κυβερνοχώρου της Κίνας, στην προσπάθεια της να καταπολεμήσει την «κακή συμπεριφορά», έχει δημοσιεύσει ακόμα και τα ονόματα των χρηστών.

Popular in the Community