Τούλσι: Το χωριό στην Ινδία όπου σχεδόν όλοι είναι YouTuber

Ο νεότερος είναι 15 ετών και ο μεγαλύτερος είναι μια γιαγιά 85 ετών.
.
.
.

Το Τούλσι, ένα μικρό χωριό στην πολιτεία Κατίσγκαρ της Ινδίας, έχει γίνει γνωστό ως «Χωριό YouTube» επειδή το ένα τρίτο του πληθυσμού του ανεβάζει βίντεο στο YouTube για να βγάλει τα προς το ζην.

Το διαδικτυακό περιεχόμενο βίντεο είναι πιο δημοφιλές από ποτέ και δεν είναι περίεργο που εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο εργάζονται σκληρά προσπαθώντας να δημιουργήσουν καριέρα ως YouTuber.

Αλλά πουθενά δεν υπάρχει συγκέντρωση επίδοξων YouTubers όσο στο Τούλσι, έναν μικρό αγροτικό οικισμό στο Κατίσγκαρ, όπου πάνω από το ένα τρίτο του τοπικού πληθυσμού των 3.000 ατόμων φτιάχνει βίντεο και τα δημοσιεύει στο YouTube.

Πολλοί από αυτούς τους YouTuber ήταν αγρότες, αλλά αφού άκουσαν ότι ορισμένοι από τους συνομηλίκους τους είχαν διπλασιάσει, ακόμη και τριπλασιάσει το εισόδημά τους κάνοντας βίντεο στο YouTube, αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για μια αλλαγή καριέρας.

Η ιστορία του χωριού YouTube της Ινδίας ξεκίνησε με δύο φίλους, τους Γκινέντρα Σούκλα και Τζάι Βέρμα, οι οποίοι άφησαν τη δουλειά τους ως μηχανικοί δικτύου και δάσκαλοι, αντίστοιχα, για γίνουν Vbloger, αναφέρει το OddityCentral.

«Εργάστηκα στο SBI, ως μηχανικός δικτύου. Το γραφείο μου είχε internet υψηλής ταχύτητας και συνήθιζα να παρακολουθώ βίντεο στο YouTube», είπε o Shukla στο πρακτορείο ειδήσεων ANI.

«Μου άρεσαν ήδη οι ταινίες. Το 2011-12 κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του YouTube. Εκείνη την εποχή υπήρχαν ελάχιστα κανάλια στο youtube. Δεν ήμουν ικανοποιημένος με τη δουλειά μου, έτσι την άφησα τη δουλειά και ξεκίνησα να κάνω βίντεο στοYouTube».

Περίπου το 40% του πληθυσμού του χωριού ασχολείται τώρα με τη δημιουργία περιεχομένου βίντεο για πλατφόρμες όπως το YouTube, το TikTok ή το Instagram, με το νεότερο να είναι 15 ετών και το μεγαλύτερο να είναι μια γιαγιά 85 ετών.

Δημοφιλή