Ινδία: 12χρονο αγόρι σε κρίσιμη κατάσταση μετά από ομαδικό βιασμό στο Νέο Δελχί

Φερόμενοι ως δράστες τρεις ανήλικοι, εκ των οποίψν ο ένας συγγενής του θύματος.
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
ridvan_celik via Getty Images

Ένα δωδεκάχρονο αγόρι βρίσκεται σε «κρίσιμη κατάσταση» αφού φέρεται να βιάστηκε ομαδικά και να ξυλοκοπήθηκε στην πρωτεύουσα της Ινδίας Νέο Δελχί, σύμφωνα με δήλωση της αστυνομίας της πόλης και καταγγελία που κατέθεσε η οικογένεια του αγοριού στην Επιτροπή Γυναικών του Δελχί. (DCW).

Ο αναπληρωτής επίτροπος της αστυνομίας του Δελχί, Σαντζάι Σάιν, είπε σε δήλωση του ότι η φερόμενη επίθεση έγινε από τρεις άνδρες -όλοι ανήλικοι και γνωστοί στο θύμα- συμπεριλαμβανομένου ενός συγγενή της οικογένειας.

Η φερόμενη επίθεση λέγεται ότι έλαβε χώρα στη βορειοανατολική γειτονιά του Seelampur στις 18 Σεπτεμβρίου, αλλά δεν αναφέρθηκε μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου.

Η υπόθεση βρίσκεται υπό διερεύνηση και δύο από τους κατηγορούμενους συνελήφθησαν, δήλωσαν οι αρχές. Δεν τους έχουν ακόμη απαγγελθεί κατηγορίες.

Σύμφωνα με δήλωση του DCW την Κυριακή, οι γονείς του αγοριού είπαν ότι ο γιος τους ήταν σε «κρίσιμη κατάσταση» αφού φέρεται να δέχτηκε επίθεση με ράβδο και «βάναυσο» ξυλοδαρμό με τούβλα.

«Το αγόρι δεν είναι σε καλή κατάσταση και μπορεί να μην τα καταφέρει», είπε τηλεφωνικά στο CNN ο πρόεδρος του DCW, Σουάτι Μαλιβάλ, όταν ρωτήθηκε για την τρέχουσα κατάστασή του.

Οι διαμαρτυρίες στην Ινδία κατά της υψηλής συχνότητας σεξουαλικής επίθεσης, συνήθως κατά γυναικών και κοριτσιών, έχουν γίνει συνηθισμένες τα τελευταία χρόνια.

Το 2012, ο ομαδικός βιασμός και η δολοφονία της φοιτήτριας ιατρικής Nirbhaya έριξε τα φώτα της δημοσιότητας στις σεξουαλικές επιθέσεις στην Ινδία και σηματοδότησε ένα σημείο καμπής στη χώρα, με την εισαγωγή νέων νόμων, συμπεριλαμβανομένης της ταχείας παρακολούθησης περιπτώσεων βιασμού μέσω του συστήματος δικαιοσύνης και έναν τροποποιημένο ορισμό του βιασμού για να συμπεριλάβει την πρωκτική και στοματική διείσδυση.

Με πληροφορίες από CNN

Δημοφιλή