Ινδός μετανιώνει πικρά που κέρδισε το λαχείο

Αν και πρόσεχε τι έταζε, το έπιασε και πλέον είναι αργά...
Φωτογραφία αρχείου.
Φωτογραφία αρχείου.
gawrav via Getty Images

Ένας Ινδός που κέρδισε το λαχείο δηλώνει ότι τον κατακλύζουν τόσα αιτήματα να παρέχει οικονομική βοήθεια μετά την νίκη του που μετανιώνει που πήρε το τζάκποτ, δημοσιεύει σε άρθρο του το BBC.

Ο Ανούπ, ένας οδηγός αυτοκινήτων από τη νότια πολιτεία της Κεράλα στην Ινδία, κέρδισε 250 εκατομμύρια ρουπίες (3,06 εκατομμύρια δολάρια) σε μια λοταρία της πολιτειακής κυβέρνησης νωρίτερα τον Σεπτέμβριο. Μια εβδομάδα αργότερα, δημοσίευσε ένα βίντεο ζητώντας από αγνώστους να σταματήσουν να ενοχλούν αυτόν και την οικογένειά του.

Σε αυτό μεταξύ άλλων δηλώνει «Μακάρι να μην είχα κερδίσει», ενώ λέει «Το τρίτο βραβείο μπορεί να ήταν καλύτερο». Ο Ανούπ προσθέτει στο βίντεο ότι σκέφτεται να μετακομίσει για να ξεφύγει από το ανυπόφορο δημόσιο «ενδιαφέρον».

Όταν κέρδισε το βραβείο -το υψηλότερο που προσφέρθηκε ποτέ στην πολιτεία για λαχειοφόρο αγορά- έγινε πρωτοσέλιδο σε εθνικό επίπεδο. Αγόρασε λαχνό στις 17 Σεπτεμβρίου - μια μέρα πριν πετάξει στη Μαλαισία για δουλειά - σπάζοντας τον κουμπαρά του γιου του.

Μετά τα νέα για τη νίκη του, η οικογένειά του έλαβε μεγάλη προσοχή από τα μέσα ενημέρωσης. «Χάρηκα πάρα πολύ όταν κέρδισα», λέει στο πρόσφατο βίντεο του. «Υπήρχε κόσμος και κάμερες στο σπίτι και ήμασταν χαρούμενοι». Αλλά η κατάσταση σύντομα ξέφυγε από τον έλεγχο,συνεχίζει.

«Δεν μπορώ να φύγω από το σπίτι, δεν μπορώ να πάω πουθενά. Το παιδί μου είναι άρρωστο και δεν μπορώ να το πάω στο γιατρό». Ο Ανούπ - ο οποίος θα λάβει 150 εκατομμύρια ρουπίες, αφού από το ποσό αφαιρεθούν οι κρατικοί φόροι - λέει ότι οι άνθρωποι αρχίζουν να καταφτάνουν στο σπίτι του κάθε πρωί.

«Το μόνο που μπορώ να πω σε όλους είναι ότι δεν έχω πάρει χρήματα ακόμα. Κανείς δεν φαίνεται να καταλαβαίνει το πρόβλημά μου, όσες φορές κι αν το πω», λέει.

Ο Ανούπ λέει ότι αυτός και η οικογένειά του μένουν με συγγενείς για να ξεφύγουν από την προσοχή. Ακόμη και η πολιτειακή κυβέρνηση έστρεψε την προσοχή της σε αυτόν, δηλώνοντας πως θα κανονίσει ένα ημερήσιο πρόγραμμα εκπαίδευσης για τον Ανούπ σχετικά με τη διαχείριση των οικονομικών, ώστε να τον βοηθήσει να χρησιμοποιήσει σωστά τα χρήματα».

Πήγαινε στην αρχική σελίδα