ΔΙΕΘΝΕΣ
23/01/2018 17:24 EET | Updated 23/01/2018 17:40 EET

Τουρίστες κλήθηκαν να πληρώσουν πάνω από 1.000 ευρώ σε εστιατόριο της Βενετίας για ένα απλό γεύμα

Τι θέση παίρνει ο δήμαρχος

Leontura via Getty Images

Στα μάτια τους δεν πίστευαν οι Ιάπωνες τουρίστες που γευμάτιζαν σε ένα εστιατόριο της Βενετίας όταν τους ήρθε ο λογαριασμός. Κι αυτό γιατί κλήθηκαν να πληρώσουν για τέσσερις μπριζόλες και τηγανητά ψάρια το ποσό των 1,100 ευρώ. Οι Ιάπωνες φοιτητές μάλιστα διευκρίνισαν στη συνέχεια πως ήπιαν μόνο νερό.

Μετά τη δημοσιοποίηση του γεγονότος, ο δήμαρχος Luigi Brugnaro έγραψε στο twitter: «Θα εξετάσουμε διεξοδικά το επεισόδιο τις επόμενες ημέρες και θα βεβαιωθούμε πως η καταγγελία ήταν δικαιολογημένη. Εάν επιβεβαιωθεί πως επρόκειτο για ένα πραγματικό γεγονός θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να τιμωρήσουμε τους υπεύθυνους».

Άγνωστο παραμένει το γιατί οι τουρίστες δεν αρνήθηκαν να πληρώσουν το λογαριασμό. Οι ίδιοι αντιθέτως κατήγγειλαν το συμβάν αφού έφυγαν από την πόλη. Ένας εκπρόσωπος του εστιατορίου, που σύμφωνα με τις πληροφορίες είναι και ένας από τους μεγαλύτερους Κινέζους επενδυτές, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως δεν γνωρίζει τίποτα για το συμβάν.

Στο μεταξύ μια ομάδα κατοίκων ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει οδηγό επιβίωσης για τουρίστες προκειμένου να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια περιστατικά υποστηρίζοντας ότι όλα οφείλονται στο γεγονός ότι μόνο το 1% των ιδιοκτητών των εστιατορίων γύρω από την πλατεία του Αγίου Μάρκου είναι ντόπιοι.

Να σημειωθεί πως σύμφωνα με τον Guardian τον περασμένο Νοέμβριο τριμελής οικογένεια από τη Βρετανία πλήρωσε 526 ευρώ για ψαρικά σε ένα ιταλικό εστιατόριο στη συγκεκριμένη περιοχή.