ΔΙΕΘΝΕΣ
27/08/2019 07:15 EEST

Τουρκία: Λιονταράκι 4 μηνών βρήκε «μητρική» αγάπη στο πρόσωπο ενός επιστάτη

Μοναδικές εικόνες από ζωολογικό κήπο στο Καϊσερί.

Anadolu Agency via Getty Images

Ενα λιονταράκι ηλικίας μόλις τεσσάρων μηνών, το οποίο απέρριψε η μητέρα του σε ζωολογικό κήπο στο Καϊσερί της Κεντρικής Τουρκίας, βρήκε την χαμένη γονική αγάπη στο πρόσωπο ενός επιστάτη.

Το μικρό αρσενικό, που ονομάστηκε Πουσάτ, γεννήθηκε στις 23 Απριλίου και αποτελεί το όγδοο μέλος του βασιλείου των λιονταριών στον ζωολογικό κήπο του Καϊσερί. Ωστόσο απορρίφθηκε σύντομα από τη μητέρα του και είχε πρόβλημα στη σίτιση, δήλωσε ο διευθυντής του πάρκου, Μπουχρανετίν Μπατσάκ στο πρακτορείο Anadolu.

Anadolu Agency via Getty Images

Ο επιστάτης του ζωολογικού κήπου Αντέμ Ντελιογλάν το παρατήρησε και αποφάσισε να πάρει τον Πουσάτ υπό την προστασία του. Πλέον ο Πούσατ απολαμβάνει τη ζωή του και η κατάσταση της υγείας του είναι εξαιρετική, έχοντας ξεπεράσει κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζε.

 

Anadolu Agency via Getty Images

Ο Ντελιογλάν, ο οποίος φροντίζει όλα τα λιοντάρια του ζωολογικού κήπου, δήλωσε ότι η απόρριψη του Πουσάτ τον επηρέασε και ανέπτυξε ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για αυτόν. Τόσο ο ίδιος όσο και οι συνάδελφοί του κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες για να τον κρατήσουν ζωντανό.

Anadolu Agency via Getty Images
Anadolu Agency via Getty Images

«Φροντίζω τον Πουσάτ από το πρωί μέχρι το βράδυ, σαν να ήταν το παιδί μου στο σπίτι μου. Μπορώ να πω ότι κι αυτός με βλέπει σαν πατέρα, κοιτάζει τις αντιδράσεις μου και ανταποκρίνεται όταν τον καλούμε με το όνομά του» δήλωσε ο Ντελιογλάν.

Πηγή: Daily Sabah