ΔΙΕΘΝΕΣ
02/12/2019 12:44 EET | Updated 02/12/2019 12:46 EET

Τρελάθηκε ο καιρός στην Αυστραλία: Χιόνισε καλοκαιριάτικα εν μέσω πυρκαγιών

Πρωτόγνωρο σκηνικό για τα αυστραλιανά Χριστούγεννα, που συνήθως γιορτάζονται στις παραλίες.

Searsie via Getty Images

Κάθε λογική έχει βαλθεί να καταργήσει ο καιρός στην Αυστραλία, όπου κάποιες περιοχές έχουν ντυθεί στα λευκά παρόλο που το καλοκαίρι έχει μπει επίσημα στην ήπειρο της Ωκεανίας εδώ και δύο ημέρες.

Ενδεικτικές είναι οι εικόνες από την Νέα Νότια Ουαλία, όπου από την Κυριακή και την Δευτέρα έπεσε πυκνό χιόνι, δημιουργώντας ένα σκηνικό πρωτόγνωρο για τα αυστραλιανά Χριστούγεννα, που συνήθως γιορτάζονται στις παραλίες.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Oh g’day first day of summer!! Nice to see ya 🥶 ❄️☃️ #snowymountainsnsw #kosciuszkonationalpark #charlottepass #summer

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Didj Mick Hopkins (@didjadvanturepants) στις

«Το τρίτο κρύο μέτωπο αυτές τις μέρες φέρνει μια έκρηξη πολικού αέρα στα νοτιοανατολικά», δήλωσε η Μετεωρολόγος του Sky News Weather Channel, Αλισον Οσμπορν.

«Θα δούμε μια πτώση των θερμοκρασιών και αυτό σημαίνει ότι σε κάποιες περιοχές θα χιονίζει. Αν στην περιοχή Γουάγκα Γουάγκα η θερμοκρασία πέσει στους 17C σήμερα θα είναι η πιο κρύα ημέρα του Δεκεμβρίου τα τελευταία 59 χρόνια».

Τα υψηλότερα υψόμετρα της Τασμανίας βιώνουν έντονα καιρικά φαινόμενα. Στο όρος Ουέλινγκτον η θερμοκρασία ενδέχεται να κατρακυλήσει αυτή την εβδομάδα μέχρι και στο -4C.

Στο μεταξύ, οι δασικές πυρκαγιές, που κατακαίνε εδώ και καιρό 150 χλμ αυστραλιανής γης, μαίνονται στο Κάροουαν της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Και την ίδια ώρα, για να ολοκληρωθεί αυτό το τρελό καιρικό σκηνικό με τις τεράστιες αντιθέσεις, σε τουλάχιστον τρεις πολιτείες της χώρας ο υδράργυρος ενδέχεται να μην πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς αυτή την εβδομάδα.

(με πληροφορίες από News Australia)