Στα μαχαίρια Twitter και Μασκ για τα 44 δισ. δολάρια της ρήτρας αθέτησης συμφωνίας

Οι δύο πλευρές θα λύσουν τις διαφορές τους στην δικαστική αίθουσα στις 17 Οκτωβρίου
via Associated Press

Βγήκαν τα «μαχαίρια» στο παρασκήνιο της περίφημης εξαγοράς του Twitter από τον Έλον Μασκ, με τη δημοφιλή πλατφόρμα να κατηγορεί τον δισεκατομμυριούχο ότι δημιούργησε μια «νέα σειρά δικαιολογιών» για να αποφύγει την τήρηση της συμφωνίας για τα 44 δισ. Δολάρια σε περίπτωση αθέτησης της.

Όπως αναφέρουν οι Financial Times το Twitter χαρακτήρισε τις πρόσφατα υποβληθείσες αντιρρήσεις του Μασκ ως «αβάσιμες και αντίθετες με την πραγματικότητα».

Τον τελευταίο μήνα οι δύο πλευρές αλληλομηνύονται με το Twitter να ανοίγει τον δικαστικό κύκλο, μηνύοντας τον Μασκ οτι αθετεί τη συμφωνία εξαγοράς, με τον ιδιοκτήτη της Tesla να απαντά με αγωγή κατά της πλατφόρμας για παραβίαση της συμφωνίας.

Το αγκάθι στη συμφωνία

Το αγκάθι στις σχέσεις των δύο πλευρών είναι η ανεπιθύμητη αλληλογραφία μέσω Twitter και των bots στην πλατφόρμα, με τον Μασκ να επιμένει ότι αποτελούν τουλάχιστον το 10% όλων των χρηστών με το Twitter να υπολογίζει αυτούς τους λογαριασμούς σε λιγότερο από 5%.

Η εταιρεία αμφισβήτησε την ακρίβεια των δεδομένων του Μασκ, υποστηρίζοντας ότι ένα εργαλείο που υποτίθεται ότι χρησιμοποιήθηκε για την ανάλυση των δεδομένων είχε χαρακτηρίσει τον λογαριασμό του ίδιου του Μασκ ως «πιθανό bot».

Όταν οι δύο πλευρές δεν αλληλοεξοντώνονται δικαστικά, αναζητούν νέους τρόπους επίλυσης των προβλημάτων ώστε να προχωρήσει η εξαγορά.

Ο Μασκ ζήτησε από την Goldman Sachs και την JPMorgan Chase λεπτομέρειες σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο ενημέρωσαν το Twitter, ζητώντας έγγραφα που περιγράφουν λεπτομερώς τις οικονομικές επιδόσεις της πλατφόρμας, και όλες τις συζητήσεις με την εταιρεία σχετικά με τη συμφωνία.

Κι ενώ η διαμάχη με το Twitter θα εκδικαστεί στις 17 Οκτωβρίου, ο Μασκ αντιμετωπίζει ερωτήσεις από θαυμαστές και μετόχους της Tesla σχετικά με τον ρόλο που θα διατηρήσει ως διευθύνοντας σύμβουλος της καθώς πολλοί ανησυχούν για το μέλλον της.

Στην πρόσφατη ετήσια συνάντηση της Tesla, ο Μασκ δέχθηκε πολλές ερωτήσεις σχετικά με τη διαμάχη με το Twitter ενώ πολλοί στενοί του συνεργάτες ανησυχούν για το μέλλον της Tesla εάν ο ιδιοκτήτης της ασχοληθεί περισσότερο με τις άλλες του επιχειρήσεις.

«Νομίζω ότι η Tesla θα συνέχιζε να τα πάει περίφημα ακόμα κι αν με απήγαγαν εξωγήινοι ή επέστρεφα στον πλανήτη μου» είπε σαρκαστικά.