Τζειμι Λι Κέρτις: Επιστροφή στο «Halloween» που την έκανε διάσημη

Η Τζέιμι Λι Κέρτις επιστρέφει στο «Halloween», τον πρώτο ρόλο στην καριέρα της, αυτόν της «scream queen» που την έκανε διάσημη στα τέλη της δεκαετίας του ’70, με ακόμα μια τρομακτική ερμηνεία που θα συζητηθεί.

Η νέα ταινία «Halloween», χαρακτηρίζεται ως σίκουελ της δημοφιλούς κινηματογραφικής δουλειάς του Τζον Καρπεντερ από το 1978. Αλλά η ταινία είναι κάτι παραπάνω από νοσταλγία: πρόκειταί για έναν συνδυασμό θρίλερ με περισσότερο φεμινιστικό ύφος, όπως φαίνεται.

Η εκδοχή του σκηνοθέτη Ντέιβιντ Γκορντον Γκριν είναι λίγο διαφορετική, αφού ο τρόμος επικρατεί από την αρχή μέχρι το τέλος.

Υπόθεση

Η Λόρι Στροντ έρχεται αντιμέτωπη για μια τελευταία φορά με τον Μάικλ Μάιερς, τη φιγούρα με τη μάσκα που την στοιχείωνε από τότε που εκείνη ξέφυγε από τις δολοφονίες, τέσσερις δεκαετίες μετά, την ημέρα του Χάλογουιν.

Η ταινία έκανε πρεμιέρα το Σάββατο στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο, σε μεταμεσονύκτια προβολή και το κοινό βγήκε από την αίθουσα ενθουσιασμένο. Στην πρεμιέρα εμφανίστηκε και ο «Μαικλ Μάιερς» λίγα λεπτά πριν ξεκινήσει η ταινία, ενισχύοντας την αγωνία για τα όσα επρόκειτο να παρακολουθήσουν οι παρευρισκόμενοι.

Όσο για τη Λι Κέρτις, η ηθοποιός είναι γνωστή για τα θρίλερ στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει, όπως τα True Lies, Terror Train, Prom Night, Mother’s Boys κ.α

Το κείμενο αυτό αρχικά δημοσιεύτηκε στην Αμερικανική έκδοση της HuffPost και αποδόθηκε στα ελληνικά.