Αυτό είναι το πρόγραμμα ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου-Νύχτες Πρεμιέρας

Αυτό είναι το πρόγραμμα ταινιών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου-Νύχτες Πρεμιέρας
Cinemagazine

Οι ταινίες που θα προβληθούν στις φετινές «Νύχτες Πρεμιέρας» ανακοινώθηκαν και επίσημα.

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας-Νύχτες Πρεμιέρας, Λουκάς Κατσίκας, μαζί με συντελεστές της διοργάνωσης, συνεργάτες και ιδρυτές πολιτιστικών φορέων, παρουσίασαν το μεσημέρι της Τετάρτης, το επίσημο πρόγραμμα του φετινού φεστιβάλ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε στον Πολυχώρο του Συλλόγου «Οι φίλοι της Μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Η HuffPost ήταν εκεί.

«Θέλουμε να σπρώξουμε το κοινό μας προς μια εξερευνητική διάθεση για να ανακαλύψει καινούργια πράγματα. Το μεγαλύτερο μέρος του φετινού προγράμματος απαρτίζεται από καινούργιες ταινίες νέων δημιουργών από σημεία του πλανήτη. Είναι ένα πρόγραμμα εκλεκτικό, περιπετειώδες και εξερευνητικό», είπε ο κ. Κατσίκας.

Φέτος, το φεστιβάλ περιέχει 114 ταινίες μεγάλου μήκους, 67 μικρού μήκους και τρια διαγωνιστικά προγράμματα. Επιπλέον, το Φεστιβάλ θα παρουσιάσει αφιέρωμα στον Γιώργο Πανουσόπουλο, σε ταινίες-διαμάντια του Πολωνικού σινεμά, αφιέρωμα στον Ινγκμαρ Μπέργκμαν με τίτλο «ΜΠΕΡΓΚΜΑΝ 100», αφιέρωμα με τίτλο «Σινεμά και Ισότητα: Το Μέλλον είναι Γυναίκα» και Spotlight στον Παβελ Παβλικόφσκι, ενώ για ακόμα μια χρονιά θα παρακολουθήσουμε κινηματογραφικές δουλειές από διεθνή φεστιβάλ (#FestivalDarlings), ντοκιμαντέρ (#StrangerThanFiction), ταινίες από το παρελθόν (#AIFFClassics), μεταμεσονύκτιες προβολές (#AfterHours) και μουσικές ταινίες (#MusicAndFilm).

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ θα προβληθεί και το ντοκιμαντερ «Αναζητώντας τον Καζαντζάκη».

Μερικές από τις ταινίες-highlights που θα προβληθούν στο διαγωνισμό είναι:

In Fabric (2018)

Burning (2018)

The Old Man & the Gun (2018)

The Miseducation of Cameron Post (2018)

Mandy (2018)

Thunder Road (2018)

Climax (2018)

Αυτό είναι το πλήρες ωρολόγιο πρόγραμμα του 24ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Αθήνας, με περισσότερες από 100 ταινίες:

Οι «Νύχτες Πρεμιέρας» θα πραγματοποιηθούν από τις 19 έως τις 30 Σεπτεμβρίου σε κινηματογραφικές αίθουσες της Αθήνας.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε τη σελίδα.

Δημοφιλή