Τζορτζ Τσούνης στη HuffPost Greece: «Τα καλύτερα χρόνια της Ελλάδας είναι μπροστά»

Ο Πρέσβης των ΗΠΑ σε μια συνέντευξη εφ'όλης της ύλης στην Εμη Λιβανίου: Οι «καλύτερες από ποτέ» ελληνοαμερικανικές σχέσεις, οι δεσμοί του με την πατρίδα, οι αναμνήσεις από τα καλοκαίρια στη Ναύπακτο και το «μυστικό» γα το εντυπωσιακό αδυνάτισμα.
HuffPost Greece

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την ανάληψη των καθηκόντων πρεσβευτή των ΗΠΑ στην Αθήνα, ο Τζορτζ Τσούνης μιλάει στην HuffPost Greece για την εμπερία του στη χώρα μας, τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και τα «καλύτερα χρόνια της Ελλάδας που βρίσκονται μπροστά».

«Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ελλάδας είναι καλύτερες από ποτέ, με εκπαιδευτικές και πολιτιστικές ανταλλαγές. Ο τουρισμός και οι άμεσες ξένες επενδύσεις βρίσκονται σε επίπεδα ρεκόρ, οι στρατιωτικοί δεσμοί είναι ισχυροί» και «οι ΗΠΑ είναι σταθερός φίλος της Ελλάδας» υπογραμμίζει ο Αμερικανός πρέσβης, τονίζοντας ότι «ο κόσμος οφείλει ευγνωμοσύνη στην Ελλάδα» και πως «όλοι στις ΗΠΑ αντιλαμβάνονται ότι οφείλουμε τόσα πολλά στους Ελληνες».

«Τα καλύτερα χρόνια της Ελλάδας δεν έχουν έρθει ακόμη καθώς η οικονομία της τα πάει καλά, δείχνει μεγάλη ηγετική ικανότητα στην περιοχή και είναι πυλώνας σταθερότητας» αναφέρει, μεταξύ άλλων, ο κ. Τσούνης, χαρακτηρίζοντας «τιμή ζωής» το έργο που έχει αναλάβει για την περαιτέρω προσέγγιση μεταξύ των δύο χωρών.

Παράλληλα, αποκαλύπτει την απάντηση που έδωσε όχι ο ίδιος αλλά ο Ελληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, όταν τον ρώτησε ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, για τη ζωή του στην Ελλάδα.

Επίσης, μιλάει για τα όσα συμβαίνουν σε Ουκρανία και Ερυθρά θάλασσα αλλά και για τις επικείμενες αμερικανικές εκλογές. Ανακαλεί, ακόμη, τις αναμνήσεις από τα παιδικά καλοκαίρια του στη Ναύπακτο - «από τα καλύτερα της ζωής μου», όπως λέει ο ίδιος - και περιγράφει πώς οι γονείς του έφυγαν από ένα φτωχό χωριό για την Αμερική, «χτίζοντας» εκεί μια νέα ζωή.

Τέλος, παραδέχεται ότι αυτά που θα του λείψουν περισσότερο όταν επιστρέψει στη Νέα Υόρκη είναι «ο καιρός και το φαγητό αλλά πάνω από όλα οι άνθρωποι και η φιλοξενία τους» ενώ μαρτυρά και το «μυστικό» που τον βοήθησε να αλλάξει την εξωτερική του εμφάνιση, χάνοντας τα περιττά κιλά.

ά.

Δημοφιλή