Βυθίστηκε το σκάφος που πέρασαν τις τελευταίες τους διακοπές η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο Ντόντι Αλ Φαγιέντ

Λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό τους τον Αύγουστο του 1997 στο Παρίσι.
Leon Neal via Getty Images

Το πολυτελές γιοτ όπου η πριγκίπισσα Νταϊάνα και ο φίλος της Ντόντι Αλ Φαγιέντ πέρασαν τις τελευταίες τους καλοκαιρινές διακοπές στη Νότια Γαλλία λίγες ημέρες πριν από τον θάνατό τους τον Αύγουστο του 1997 στο Παρίσι βούλιαξε στο βυθό της θάλασσας.

Το Cujo, κάποτε αγαπημένο των σούπερ σταρ του Χόλιγουντ, εξαφανίστηκε κάτω από τα κύματα της Μεσογείου αφού προσέκρουσε σε άγνωστο αντικείμενο περίπου 18 μίλια ανοικτά της κοινότητας Beaulieu-sur-Mer, στη γαλλική Ριβιέρα, το Σάββατο, αναφέρει σε δημοσίευμά της η Daily Mail.

Επτά άτομα που επέβαιναν στο πλοίο διασώθηκαν μετά το ατύχημα, αλλά το σκάφος κατέληξε σε βάθος σχεδόν 2.500 μέτρων, ανέφερε η τοπική αστυνομία.

Ο καπετάνιος του Cujo εξέπεμψε σήμα κινδύνου αναφέροντας ότι το πλοίο του βυθιζόταν λόγω διαρροής.

Όλοι οι επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένου του Ιταλού ιδιοκτήτη του Cujo, επιβιβάστηκαν σε μια βάρκα διάσωσης και μεταφέρθηκαν στην ακτή χωρίς να τραυματιστούν.

Το Cujo αποσύρθηκε το 1999 και παρέμεινε για χρόνια σε αποθήκη, προτού αποκατασταθεί από τους νέους του ιδιοκτήτες.

Κατά το δημοσιίευμα, το 2020 αγοράστηκε για μόλις 171.000 λίρες από τον έμπορο πολυτελών οχημάτων Simon Kidston.

Ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι αγόρασε το γιοτ τυχαία, δηλώνοντας ότι «την ημέρα της δημοπρασίας, ήμουν απασχολημένος με πελάτες και έτσι ζήτησα από έναν συνάδελφο να κατέβει και να ρίξει μια ματιά. Του είπα ότι αν το σκάφος πήγαινε φτηνά, θα έβαζα μια προσφορά για πλάκα».

Το ιστορικό σκάφος πουλήθηκε στη συνέχεια σε νεαρό μέλος ιταλικής επιχειρηματικής οικογένειας.

Δημοφιλή