Βιετνάμ: 80χρονος ισχυρίζεται ότι δεν έχει κοιμηθεί εδώ και 60 χρόνια (βίντεο)

Η ιστορία του έχει παρουσιαστεί ως κάτι σαν θαύμα ή μοναδική υπερδύναμη αλλά σύμφωνα με ορισμένους γιατρούς, μπορεί να κοιμάται και απλά να μην το ξέρει.
jean-claude soboul via Getty Images

Ο Τάι Νγκοκ, 80 ετών, αγρότης στο Βιετνάμ, ισχυρίζεται ότι έχει να κοιμηθεί πάνω από 60 χρόνια, από τότε που ανέβασε πυρετό όταν ήταν νέος.

Με κάποιο τρόπο, αυτή η σοβαρή αϋπνία δεν έχει επηρεάσει τη ζωή του.

Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν μπορούν να περάσουν μια ολόκληρη μέρα χωρίς λίγες ώρες ύπνου, αλλά ένας Νγκοκ ισχυρίζεται ότι έχει περάσει τα τελευταία 60 χρόνια ξάγρυπνος, χωρίς ούτε έναν σύντομο υπνάκο.

Ο 80χρονος αγρότης έχει γίνει πρωτοσέλιδο στην πατρίδα του εδώ και χρόνια, από τότε που αρχικά αναφέρθηκε ότι δεν χρειάζεται καθόλου ύπνο για να ζει μια ευτυχισμένη και δραστήρια ζωή.

Η οικογένεια του, συμπεριλαμβανομένης της συζύγου του, των παιδιών του, των φίλων και των γειτόνων του, επιμένουν ότι δεν έχουν δει ποτέ τον ογδοντάχρονο να κοιμάται και ο ίδιος επιμένει ότι η πλήρης έλλειψη ύπνου δεν τον έχει επηρεάσει ποτέ αρνητικά.

«Δεν ξέρω αν η αϋπνία έχει επηρεάσει την υγεία μου ή όχι, αλλά είμαι ακόμα υγιής και μπορώ να κάνω τις αγροτικές εργασίες κανονικά όπως οι άλλοι», δήλωσε ο Τάι Νγκοκ στο Thahn Nien News.

Γεννημένος το 1942, ο Τάι Νγκοκ ισχυρίζεται ότι προσβλήθηκε από σοβαρό πυρετό σε ηλικία 20 ετών και παρόλο που επέζησε, δεν μπόρεσε να κοιμηθεί ξανά. Παρά το γεγονός ότι φέρεται να δοκίμασε διάφορα φάρμακα, παραδοσιακές λαϊκές θεραπείες, ακόμη και άφθονες ποσότητες αλκοόλ, ο Βιετναμέζος δεν μπορούσε να κοιμηθεί. Συνέχισε να ελπίζει ότι η αϋπνία του ήταν προσωρινή, αλλά ισχυρίζεται ότι έμεινε χωρίς ύπνο για 60 χρόνια.

Η ιστορία του Τάι Νγκοκ έχει παρουσιαστεί ως κάτι σαν θαύμα ή μοναδική υπερδύναμη στην πατρίδα του, το Βιετνάμ, αλλά σύμφωνα με ορισμένους γιατρούς, μπορεί να κοιμάται και απλά να μην το ξέρει. Ο Δρ Βίκας Γουάντχα στις Υπηρεσίες Ύπνου της Αυστραλίας δήλωσε ότι ορισμένοι αϋπνίαστοι δεν έχουν την ικανότητα να διακρίνουν τη διαφορά μεταξύ του να είναι ξύπνιος και του να κοιμάται, οπότε ο 80χρονος άνδρας θα μπορούσε να κοιμάται για μικρά χρονικά διαστήματα κατά τη διάρκεια της ημέρας και απλώς να μην το γνωρίζει. Αυτοί οι power naps θα μπορούσαν να είναι αρκετοί για να τον κρατήσουν σε εγρήγορση.

Επειδή ο Νγκοκ δεν συμφώνησε ποτέ να εξεταστεί σωστά και να παρατηρηθεί από επιστήμονες του ύπνου, οι ισχυρισμοί του και οι ισχυρισμοί των κοντινών του ανθρώπων είναι τα μόνα στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν. Αλλά σίγουρα δεν είναι ο μόνος άνθρωπος που ισχυρίζεται ότι πάσχει από αϋπνία δεκαετιών. Πριν από λίγο καιρό, γράψαμε για μια Κινέζα που ισχυριζόταν ότι είχε να κοιμηθεί 40 χρόνια.

Δημοφιλή