Βιετνάμ: Τραγικό τέλος για το αγοράκι που είχε παγιδευτεί για μέρες σε φρεάτιο

Το άτυχο παιδί έπεσε στο πηγάδι ενώ έψαχνε μαζί φίλους του για παλιοσίδερα.
Reuters/VTV

Το 10χρονο αγόρι από το Βιετνάμ που είχε πέσει σε φρεάτιο εργοταξίου την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έχασε τελικά τη ζωή του, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης την Τετάρτη.

Οι διασώστες πέρασαν σχεδόν 100 ώρες προσπαθώντας να απελευθερώσουν τον μικρό Λι Χάο Ναμ από τον τσιμεντένιο σωλήνα μήκους 35 μέτρων αλλά δεν τα κατάφεραν, σύμφωνα με την τοπική διαδικτυακή εφημερίδα VnExpress, που επικαλείται έναν τοπικό κυβερνητικό αξιωματούχο.

«Οι αρχές διαπίστωσαν ότι το θύμα πέθανε και προσπαθούν να ανακτήσουν το σώμα του για την κηδεία», φέρεται να είπε ο αντιπρόεδρος της νότιας επαρχίας Dong Thap.

Ο Ναμ ακούστηκε να φωνάζει για βοήθεια λίγο αφότου έπεσε στον τσιμεντένιο σωρό, ο οποίος έχει διάμετρο 25 εκατοστά, το Σάββατο σε ένα εργοτάξιο κατασκευής γέφυρας. Το άτυχο παιδί έψαχνε μαζί φίλους του για παλιοσίδερα όταν συνέβη το μοιραίο.

Νωρίτερα την Τετάρτη, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ είχε προτρέψει τους διασώστες και τις τοπικές αρχές να κινητοποιήσουν όλο τον εξοπλισμό και τις δυνάμεις που χρειάζονταν για τη διάσωσή του.

Δημοφιλή