Βόλος: Κακουργηματική δίωξη σε ηλικιωμένη που πέταξε γατάκια στα σκουπίδια

Συνελήφθη μετά από καταγγελία περίοικου.
Facebook

Την κατηγορία της κακοποίησης ζώων, με τη μορφή βασανισμού, σε βαθμό κακουργήματος αντιμετωπίζει μια 70χρονη, η οποία συνελήφθη το βράδυ της Δευτέρας στο κέντρο του Βόλου, μετά από καταγγελία περίοικου, ότι έβαλε σε νάιλον σακούλα και πέταξε σε κάδο σκουπιδιών τέσσερα νεογέννητα γατάκια.

Η γυναίκα που κρατήθηκε και θα απολογηθεί σήμερα Τετάρτη αρνείται την κατηγορία, ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν αυτή που πέταξε τα γατάκια στον κάδο απορριμάτων και τόνισε ότι η ίδια πήγε να πετάξει τα σκουπίδια, όπου την είδε και την υπέδειξε στην Αστυνομία γείτονας.

Το περιστατικό το οποίο γνωστοποίησε η Φιλοζωική Ομάδα Βόλου, έγινε το βράδυ της Δευτέρας, 20 Μαρτίου. Το πρωί της Τρίτης, ενημερώθηκε η Αστυνομία και η ηλικιωμένη γυναίκα συνελήφθη, ενώ οι αστυνομικοί μετέφεραν στο ΑΤ Βόλου τα γατάκια, μέχρι να τα παραλάβει εθελοντής.

Στην συνέχεια οδηγήθηκε στην εισαγγελία όπου της ασκήθηκε δίωξη και της απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες. Σήμερα οδηγείται στον ανακριτή για να απολογηθεί.

Οι ποινές που αντιμετωπίζει είναι φυλάκιση και χρηματικό πρόστιμο.

Η ανάρτηση της Φιλοζωικής Ομάδας Βόλου:

Κλήθηκαν από το ΑΤ Βόλου εθελοντές της φιλοζωικής ομάδας Βόλου για περιστατικό με μωρά γατάκια σε κάδο απορριμμάτων.

Η Ανταπόκριση της αστυνομίας ήταν άμεση, καθώς και η σύλληψη της δράστιδας.

Θα ακολουθήσει η διαδικασία του αυτοφώρου και θα πάει υπόθεση στα δικαστήρια ως κακούργημα.

Να ευχαριστήσουμε για όλα τον Διοικητή της διεύθυνσης αστυνομίας Μαγνησίας κ. Μπαλατσούκα, τον αστυνόμο και υπεύθυνο για κακοποιήσεις αδέσποτων κ. Βλόντζο, καθώς και όλο το προσωπικό που φρόντισαν τα μωρά μέχρι να έρθει εθελοντής μας να τα παραλάβει.

Τα μωρά θα φιλοξενηθούν από εθελόντρια κι ευχόμαστε να τα καταφέρουν.

Οι αστυνομικοί ενήργησαν άμεσα με όλες τις διαδικασίες όπως ορίζει η νομοθεσία.

Ευχή μας να τα καταφέρουν τα μωρά διότι είναι με κλειστά τα μάτια.

Πηγή: magnesianews.gr

Δημοφιλή