Βραβεία Gotham: Καλύτερη Ταινία το φιλμ των Ντάνιελ «Τα Πάντα Όλα»

Βραβείο στο «Tar» του Τοντ Φιλντ και στη Ντανιέλ Ντεντγουάιλερ για το «Till». Η τελετή απονομής για τις καλύτερες ανεξάρτητες ταινίες ανοίγει τη σεζόν των βραβείων.
«Τα πάντα όλα»
«Τα πάντα όλα»
Tanweer

Η σεζόν των βραβείων σήκωσε και επισήμως αυλαία με την τελετή απονομής των Gotham Awards 2022, που πραγματοποιήθηκε στις 28 Νοεμβρίου, στη Νέα Υόρκη. Παρά το γεγονός ότι τα βραβεία για τις καλύτερες ανεξάρτητες ταινίες δεν ευθυγραμμίζονται πάντα με τα Όσκαρ (οι ταινίες με κόστος άνω των 35 εκατ. δολαρίων δεν είναι επιλέξιμες στα Gotham, γεγονός που αναπόφευκτα αποκλείει κάποιες ενδιαφέρουσες παραγωγές), στρέφουν τα φώτα σε μικρές ταινίες ανοίγοντας τον δρόμο για τα Όσκαρ.

Μεγάλος νικητής των 32ων Βραβείων Gotham αναδείχθηκε το «Everything Everywhere All at Once» (Τα Πάντα Όλα) των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σάινερτ -που εισπρακτικά εξελίχθηκε σε blockbuster: Απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Ταινίας και το Βραβείο Β΄ Ρόλου για τον Κε Χούι Καν, τον πιτσιρικά που είχε παίξει με τον Χάρισον Φορντ στην ταινία «Ο Ιντιάνα Τζόουνς και ο Ναός του Χαμένου Θησαυρού», ο οποίος επέστρεψε στην υποκριτική μετά από μία παύση σχεδόν είκοσι χρόνων. «Συμβαίνει συχνά ηθοποιοί που διαφορετικά δεν θα είχαν την πιθανότητα, να βρίσκουν ευκαιρίες στις ανεξάρτητες ταινίες. Ήμουν αυτή η περίπτωση», είπε ο Καν παραλαμβάνοντας το βραβείο του σε μία συναισθηματικά φορτισμένη ομιλία.

Το Βραβείο Α΄ Ρόλου απέσπασε η Ντανιέλ Ντεντγουάιλερ για την ερμηνεία της στο «Till», που αφηγείται μία αληθινή ιστορία Τα βραβεία ερμηνείας στα Gotham είναι ουδέτερου φύλου, που σημαίνει ότι η Ντεντγουάιλερ επικράτησε έχοντας ανταγωνιστές την Κέιτ Μπλάνσετ, πρωταγωνίστρια στο «Tar» του Τοντ Φιλντ, τον Μπρένταν Φρέιζερ («The Whale») και τον Πολ Μέσκαλ του («Aftersun»).

Το «Tar» του Τοντ Φιλντ κέρδισε το Βραβείο Σεναρίου, η Σαρλότ Γουέλς το Βραβείο Πρωτοεμφανιζόμενου Σκηνοθέτη για το «Aftersun» και «Το Γεγονός» της Αντρέ Ντιγουάν απέσπασε το Βραβείο Καλύτερης Διεθνούς Ταινίας.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά βραβεία, το «Pachinko» του Apple+ αναδείχθηκε Καλύτερη Σειρά Long Format (πάνω από 40 λεπτά), ενώ το «Mo» του Netflix Καλύτερη Σειρά Short Format (κάτω από 40 λεπτά).

Τιμητικά βραβεία απονεμήθηκαν στον Σίντνεϊ Πουατιέ -που απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2022-, στη Μισέλ Γουίλιαμς και τον Άνταμ Σάντλερ.

Με πληροφορίες από Variety, Indiewire

Πήγαινε στην αρχική σελίδα