Βρήκε ένα «αρχαίο» Apple IIe μετά από 30 χρόνια - που δουλεύει μια χαρά

Τα παιδιά του δεν αναγνώριζαν το μηχάνημα.
Twitter

Ένας καθηγητής που εργάζεται στη Νέα Υόρκη, ο Τζον Παφ, το Σαββατοκύριακο μάλλον βρήκε ευκαιρία να θυμηθεί τα παιδικά του χρόνια όταν στο twitter κοινοποίησε μια φωτογραφία ενός υπολογιστή της Apple που είχε πριν 30 χρόνια όταν ακόμα ήταν παιδί.

Ο ίδιος αφού τον καθάρισε τον έθεσε σε λειτουργία ενώ όπως διαπίστωσε με χαρά, το μηχάνημα δούλευε κανονικά παρόλο που είχε μείνει για δεκαετίες στη σοφίτα του πατρικού του.

Ειδικότερα τοποθέτησε μια δισκέτα στο εσωτερικό του και το pc έδειχνε να ανταποκρίνεται κανονικά. «Είμαι πάλι δέκα ετών», έγραψε εκείνος στο twitter.

Η Apple κυκλοφόρησε τον Apple IIe, το 1983 και ήταν ο δεύτερος της σειράς Apple II. Ήταν το πρώτο μοντέλο, στο οποίο γινόταν χρήση των κεφαλαίων και μικρών γραμμάτων, ενώ λειτουργούσαν όπως γνωρίζουμε σήμερα το Shift και το Caps Lock. Η συγκεκριμένη σειρά υπολογιστών, σταμάτησαν να κυκλοφορούν το 1993.

Στις δισκέτες που είχε στην κατοχή του υπήρχαν τα παιχνίδια: Adventureland, Millionware, Neuromancer και το Olympic Decathlon. Όταν έδειξε τον υπολογιστή και τον τρόπο που λειτουργούσε, στα παιδιά του, εκείνα, όπως ήταν φυσικό, έμειναν έκπληκτα.

Ο μικρός του γιος ειδικότερα με ζωγραφισμένη την έκπληξη στο πρόσωπό του τον ρώτησε τι είναι αυτό που είχε στα χέρια του. Προφανώς του ήταν αδύνατο να αναγνωρίσει πως ήταν υπολογιστής. Τα παιδιά γελούσαν επίσης με την εμφάνιση των δισκετών και ρωτούσαν τον πατέρα τους, για να τους εξηγήσει την χρήση τους.

(Με πληροφορίες από CNN)