Βρετανία: Μικρή βελτίωση παρουσιάζει η υγεία του Φίλιππου

«Πονάει που και που και ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

Η κατάσταση της υγείας του πρίγκιπα Φιλίππου, ηλικίας 99 ετών, συζύγου της βασίλισσας Ελισάβετ, ο οποίος νοσηλεύεται εδώ και δύο εβδομάδες, έχει «βελτιωθεί ελαφρώς», είπε σήμερα η νύφη του Καμίλα, κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης σε ένα κέντρο εμβολιασμών στο Λονδίνο.

Μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο στις 16 Φεβρουαρίου, για να λάβει φροντίδα για μια λοίμωξη, ο πρίγκιπας Φίλιππος μεταφέρθηκε στη συνέχεια σε άλλη μονάδα υγείας για καρδιολογικές εξετάσεις, εγείροντας φόβους ότι η υγεία του επιδεινώθηκε.

«Πονάει που και που», συμπλήρωσε η δούκισσα της Κορνουάλης και σύζυγος του πρίγκιπα διαδόχου Καρόλου, προσθέτοντας: «ευχόμαστε να πάνε όλα καλά».

Ο Φίλιππος, που θα γιορτάσει τα 100α γενέθλιά του τον προσεχή Ιούνιο, μεταφέρθηκε τη Δευτέρα από το νοσοκομείο King Edward VII στο νοσοκομείο St Bartholomew, «για εξετάσεις και παρακολούθηση που σχετίζονται με προϋπάρχοντα καρδιολογικά προβλήματα», είχε εξηγήσει το Μπάκιγχαμ σε ένα δελτίο τύπου.

Το νοσοκομείο St Bartholomew, στο κέντρο του Λονδίνου, διαθέτει τη μεγαλύτερη εξειδικευμένη καρδιαγγειακή μονάδα στην Ευρώπη, το Barts Heart Center, διευκρινίζει στον ιστότοπό του.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Δημοφιλή