Βρετανία: Ο πρίγκιπας Άντριου ήταν σε αεροπλάνο με 17χρονη «σκλάβα του σεξ», λέει ο πιλότος του Έπσταϊν

Το Μπάκιγχαμ διαψεύδει.
|
Max Mumby/Indigo via Getty Images

Ο πρίγκιπας Άντριου είχε βρεθεί σε ιδιωτικό τζετ με τον αυτόχειρα μεγιστάνα παιδόφιλο Τζέφρι Έπσταϊν και την, τότε 17χρονη, φερόμενη «σκλάβα του σεξ» Βιρτζίνια Ρόμπερτς, υποστηρίζει ο πιλότος του Έπσταϊν σε κατάθεσή του από το 2016, σύμφωνα με βρετανικά ΜΜΕ.

Όπως σημειώνει σε δημοσίευμά της η The Sun, ο ισχυρισμός αυτός, που περιλαμβάνεται σε δικαστικά έγγραφα, είναι ο πρώτος που τοποθετεί τον πρίγκιπα και την Ρόμπερτς μαζί στο αεροπλάνο του Έπσταϊν.

Στην κατάθεσή του ο 66χρονος Ντέιβιντ Ρότζερς είπε πως σε ένα ταξίδι πήγε τον Έπσταϊν, τον πρίγκιπα Άντριου και τη Ρόμπερτς στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους. Ο χρηματιστής, που αυτοκτόνησε πριν λίγο καιρό στο κελί του, κατηγορούμενος για κακοποίηση ανηλίκων και σωματεμπορία, είχε ένα ιδιωτικό νησί όπου φέρεται να έκανε όργια με ανήλικες.

Η Ρόμπερτς υποστηρίζει πως ο πρίγκιπας Άντριου είχε κάνει σεξ μαζί της ενώ ήταν ανήλικη, κάτι που ο ίδιος αρνείται. Επίσης, λέει πως η Γκισλέιν Μάξγουελ, κάποτε φίλη του Έπσταϊν, του πήγαινε ανήλικες. Ωστόσο η υπόθεση δεν βρέθηκε στο δικαστήριο.

Ο Ρότζερς δεν αναφέρει κάποιου είδους αδίκημα από τον πρίγκιπα Άντριου κατά τις πτήσεις. Στο πλαίσιο της κατάθεσής του, αναφέρει πως πετούσε το ιδιωτικό τζετ του Έπσταϊν, με το οποίο μετέφερε VIP/ διάσημους, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, η Ναόμι Κάμπελ και ο Κέβιν Σπέισι. Επίσης, λέει πως ο Άντριου ήταν στο αεροπλάνο κάποιες φορές- και σε δύο εξ αυτών ήταν με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Όπως υποστηρίζει, η πτήση στις Αμερικανικές Παρθένες Νήσους έλαβε χώρα τον Απρίλιο του 2001, και η Μάξγουελ ήταν μεταξύ των καλεσμένων.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, το Μπάκιγχαμ αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς πως ο Άντριου ήταν με τον Έπσταϊν και τη Ρόμπερτς στο αεροπλάνο, υποστηρίζοντας πως η κατάθεση δεν αντέχει σε λεπτομερή εξέταση και ότι ο πρίγκιπας βρισκόταν σε άλλη ήπειρο τις ημερομηνίες που αναφέρονται.

«Διαψεύδεται κατηγορηματικά ότι ο Δούκας της Υόρκης δεν είχε οποιουδήποτε είδους σεξουαλική επαφή ή σχέση με τη Βιρτζίνια Ρόμπερτς. Οποιοσδήποτε ισχυρισμός περί του αντιθέτου είναι ψευδής» είπε εκπρόσωπος.