Βρετανία: Πρωτοχρονιάτικο σόου πυροτεχνημάτων ακυρώθηκε για την προστασία θαλάσσιου ίππου

Η ξεκούραση του Thor ήταν προτεραιότητα.
O Thor ενώ ξεκουράζεται στις 31 Δεκεμβρίου 2022.
O Thor ενώ ξεκουράζεται στις 31 Δεκεμβρίου 2022.
Ian Forsyth via Getty Images

Η επίδειξη πυροτεχνημάτων γισ την παραμονή της Πρωτοχρονιάς στο παραθαλάσσιο Σκάρμπορω της Βρετανίας έπρεπε να ακυρωθεί την τελευταία στιγμή για να προστατευτεί ένας αρκτικός θαλάσσιος ίππος.

Η εκδήλωση ματαιώθηκε λόγω φόβων ότι «θα μπορούσε να προκαλέσει ανησυχία στο θηλαστικό». Ο επικεφαλής του Συμβουλίου Στιβ Σίντονς δήλωσε απογοητευμένος, αλλά «η ευημερία του θαλάσσιου ίππου πρέπει να έχει προτεραιότητα».

Ο θαλάσσιος ίππος, ο οποίος έχει συγκεντρώσει τεράστια πλήθη από τότε που έφτασε το Σάββατο, ενώ πιστεύεται ότι είναι ο ίδιος που εντοπίστηκε στην ακτή του Χάμσαϊρ πριν από τρεις εβδομάδες.

Ο κ. Σίντονς είπε ότι η απόφαση για την ακύρωση της εκδήλωσης ελήφθη κατόπιν συμβουλής της οργάνωσης British Divers Marine Life Rescue (BDMLR), που παρακολουθούσε το θηλαστικό.

Ο κλοιός που προστατεύει τον Thor από το πλήθος των περίεργων επισκετπών που καταφτάνουν για να τον θαυμάσουν.
Ο κλοιός που προστατεύει τον Thor από το πλήθος των περίεργων επισκετπών που καταφτάνουν για να τον θαυμάσουν.
Ian Forsyth via Getty Images

Οι ειδικοί υποθέτουν ότι ο θαλάσσιος ίππος - με το παρατσούκλι Thor - ίσως ”κάνει ένα διάλειμμα” και σε λίγες μέρες -μόλις ξεκουραστεί αρκετά- θα συνεχίσει το ταξίδι του βόρεια.

Το Σάββατο, τέθηκε κλοιός προστασίας γύρω από το ζώο, αφού επισκέπτες εμφανίστηκαν για να ρίξουν μια ματιά, με έναν ντόπιο να περιγράφει τα πλήθη ήταν τόσα όσα θα ήταν μια καλοκαιρινή μέρα στο παραθαλάσσιο θέρετρο.

Ο Κρις Κουκ, από τη φιλανθρωπική οργάνωση BDMLR είπε ότι ο Thor δεν πρέπει να ενοχλείται. «Χαιρετίζουμε την απόφαση να σταματήσουν τα πυροτεχνήματα, αλλά καταλαβαίνουμε ότι ορισμένοι άνθρωποι θα απογοητευτούν που η επίδειξη δεν θα πραγματοποιηθεί», διευκρίνησε.

«Είναι εξαιρετικά σπάνιο να βγει ένας αρκτικός θαλάσσιος ίππος στην ακτή του Γιορκσάιρ. «Αυτό το πλάσμα χρειάζεται χρόνο για να ξεκουραστεί και να αναρρώσει πριν συνεχίσει το ταξίδι του».

Με πληροφορίες από bbc.com

Δημοφιλή