ΔΙΕΘΝΕΣ
12/02/2019 20:06 EET | Updated 12/02/2019 20:06 EET

Βρετανία: Συγκεντρώνουν αποθέματα βότκας για να έχουν στην περίπτωση ενός άτακτου Brexit

Το ίδιο ισχύει και για το κόκκινο κρασί.

JIMMYAN VIA GETTY IMAGES

Μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες αλκοολούχων ποτών αποφάσισε να γεμίσει τις αποθήκες της με αποθέματα βότκας και κόκκινου κρασιού προκειμένου να μην έρθει αντιμέτωπη με τις συνέπειες ενός άτακτου Brexit εάν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ της Βρετανίας και της ΕΕ.

Μεταξύ των εμπορικών brands που θέλει να εξασφαλίσει ο κολοσσός της Pernod Ricard είναι η Absolut και η Campo Viejo, σημείωσαν την Τρίτη οι εκπρόσωποι του.

Ο Ντέιβιντ Χάγουορθ από το Ηνωμένο Βασίλειο τόνισε πως πρόσθετα αποθέματα οινοπνεύματος αποστέλλονται και από την Σουηδία αλλά και την Ισπανία. «Έχουμε ένα βραχυπρόθεσμο σχέδιο για την αύξηση των αποθεμάτων γιατί δεν θέλουμε να ξεμείνουμε την τελευταία στιγμή, ενώ στόχος μας είναι να αυξήσουμε και την εγχώρια παραγωγή», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για το αν οι άνθρωποι που αγαπούν το αλκοόλ θα καταφέρουν να συνηθίσουν στα νέα δεδομένα μετά την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ το Μάρτιο ο Χάγουορθ δήλωσε: «Ειλικρινά δεν νομίζω πως θα μπορέσουν να κάνουν κι αλλιώς αν και δεν υπάρχει περίπτωση να σταματήσουν να πίνουν».

Bastian Lizut / EyeEm via Getty Images

Συμπλήρωσε δε πως ενώ οι πωλήσεις στα σούπερ μάρκετ παραμένουν ισχυρές, οι πωλήσεις σε άλλα καταστήματα που έχουν τη σχετική άδεια έχουν μειωθεί.

«Γενικά θεωρώ πως οι καταναλωτές αισθάνονται μεγάλη αβεβαιότητα όταν σκέφτονται να ξοδέψουν τα χρήματά τους σε ένα μπαρ», είπε επίσης.

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο Λονδίνο ο προϊστάμενος της Pernod της Σκωτίας, Ζαν Κριστοφί Κουτούρ, τόνισε πως ένα Brexit χωρίς συμφωνία θα ήταν το χειρότερο σενάριο που θα μπορούσε να συμβεί.

«Χρειαζόμαστε σταθερότητα στον τρόπο που προχωράμε. Είμαστε σε θέση να κάνουμε βραχυπρόθεσμους στόχους, ωστόσο δεν είμαστε σίγουροι για το τι θα επακολουθήσει μακροπρόθεσμα», διευκρίνισε.

Να σημειωθεί ότι η προειδοποίηση της εταιρείας για τις πιθανές συνέπειες ενός Brexit χωρίς συμφωνία έρχεται λίγες μέρες αφότου ο μεγαλύτερος παραγωγός αποσταγμάτων στον κόσμο δήλωσε πως ακόμα και μια άτακτη έξοδος της Βρετανίας από την ΕΕ δεν θα επηρέαζε τις επιχειρήσεις του.

Ενώ οι πιο πολλές εταιρείες οινοπνευματωδών ποτών, συμπεριλαμβανομένης της Diageo, δήλωσαν ότι πιστεύουν ότι οι μεταβολές των εμπορικών κανόνων που προκαλούνται από τη μη αντιμετώπιση είναι διαχειρίσιμες, η κυκλοφορία των εμπορευμάτων τους παραμένει ένα ζήτημα.

(Με πληροφορίες από τη βρετανική έκδοση της HuffPost)