Ξεχάστε τα κοστούμια. Αυξήθηκαν οι πωλήσεις σε πιτζάμες λόγω πανδημίας

Το Primark καταγράφει αυξημένη ζήτηση για πιτζάμες και πτώση στις πωλήσεις κοστουμιών, ένδειξη της αλλαγής του τρόπου ζωής λόγω κορωνοϊού.
.
Vasyl Dolmatov via Getty Images
.

Μια αλλαγή στον τρόπο ζωής εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού καταγράφει η εταιρεία Primark με τους πελάτες της να έχουν αυξημένο ενδιαφέρον για πυτζάμες και οι πωλήσεις των αντρικών κοστουμιών να έχουν μειωθεί.

Σύμφωνα με την ιδιοκτήρια της αλυσίδας, Associated British Foods, λοιπόν, αυξημένες παρουσιάζονται οι πωλήσεις σε πιτζάμες, αθλητικά αλλά και παιδικά ρούχα σε σχέση με την περίοδο πριν την πανδημία. Εν αντιθέσει, η ζήτηση επίσημου ανδρικού ρουχισμού έχει μειωθεί καθώς πολύς κόσμος κάνει τηλεργασία.

Από τότε που άνοιξαν ξανά τα καταστήματα στη Βρετανία τον περασμένο Ιούνιο, το Primark λέει πως οι πωλήσεις στα μεγαλύτερα κεντρικά μαγαζιά έχουν επιβραδυνθεί επειδή ολοένα και λιγότεροι πολίτες πηγαίνουν στη δουλειά τους. Επίσης έχει σημειωθεί πτώση στην κίνηση των τουριστών. Μετά τους νέους αυστηρότερους κανονισμούς για περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού, η AB Foods έχει ήδη κλείσει καταστήματα Primark σε Ιρλανδία, Γαλλία, Βέλγιο, Ουαλία, Σλοβενία, Καταλονία και Ισπανία.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της εταιρείας, ωστόσο, το lockdown που θα εφαρμοστεί στο Ηνωμένο Βασίλειο από την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου θα έχει ως αποτέλεσμα οικονομική ζημία ύψους 415,39 εκατομμύρια ευρώ.

Με πληροφορίες από BBC

Προτείνετε μια διόρθωση