Γαλάτσι: 43χρονος κήρυσσε το μίσος μέσω διαδικτύου (Βίντεο)

Σε βάρος ατόμων λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.
Twitter

Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη είναι ένας 43χρονος άνδρας, κάτοικος Γαλατσίου, τον οποίο συνέλαβαν έξω από το σπίτι του το απόγευμα τής Τετάρτης τα στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας, επειδή μέσω των λογαριασμών του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και το YouTube υποκινούσε δημόσια σε βία, διακρίσεις και μίσος σε βάρος ατόμων λόγω ταυτότητας φύλου και σεξουαλικού προσανατολισμού.

Ο 43χρονος μπήκε στο στόχαστρο των αρχών στις 8 Φεβρουαρίου, όταν ανήρτησε στο διαδίκτυο βίντεο, μέσα στο οποίο φαίνεται να προκαλεί φθορές με ρατσιστικό κίνητρο και να υποκινεί δημόσια σε βία και διακρίσεις.

Οι αστυνομικοί έθεσαν υπό επιτήρηση τα προφίλ του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διαπίστωσαν πως στο διάστημα 15-20 Φεβρουαρίου είχε συνεχείς αναρτήσεις αυτού του είδους, ενώ διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις σχετικά με τα εμβόλια.

Τα στελέχη της Ασφάλειας σχημάτισαν δικογραφία σε βάρος του για διασπορά ψευδών ειδήσεων και παράβαση του νόμου περί κολασμού πράξεων ή ενεργειών που αποσκοπούν σε φυλετικές διακρίσεις.

Δημοφιλή