Κορινθία: Νέες αποκαλύψεις για την «τηλεργασία» του 45χρονου «παλαιοχριστιανού»

Νομικά κινείται ο Δήμος Ερέτριας - Πώς κατάφερε να «δουλεύει» στον τομέα της καθαριότητας από το λαγούμι του.
glomex

Νομικά κινείται ο Δήμος Ερέτριας κατά του «Παλαιοχριστιανού» της Κορινθίας, με την υπόθεση να έχει προκαλέσει σάλο στο Πανελλήνιο καθώς υπάρχουν ερωτήματα που ζητούν απαντήσεις για να μπουν τα κομμάτια του παζλ στη θέση τους.

Ένα μείζον αναπάντητο ερώτημα είναι η σχέση εργασίας που είχε με τον Δήμο Ερέτριας ο 45χρονος καθώς και ο τρόπος με τον οποίο παρείχε τηλεργασία ενώ δούλευε στον τομέα της καθαριότητας, με δεδομένο ότι ζούσε με την οικογένεια του στο λαγούμι, οι εικόνες του οποίου κάνουν τον γύρο της Ελλάδας.

Η αντιδήμαρχος της Ερέτριας πάντως αναφέρει πως έχουν κινηθεί εναντίον του νομικά.

«Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι εργαζόταν»

Συγκεκριμένα η κυρία Βούλα Αμερικάνου μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον ΣΚΑΪ τόνισε:

«Είμαστε μία νέα δημοτική αρχή, και μετά από έρευνα ανακαλύψαμε ότι δεν υπάρχει ο συγκεκριμένος υπάλληλος στον Δήμο. Δεν είχαμε δει ποτέ το πρόσωπό του. Είχε έρθει με μετάταξη από τον δήμο Ηλιούπολης με νόμιμο τρόπο καθώς επικαλέστηκε λόγους υγείας και συγκεκριμένα λόγω κινητικότητας. Είχε δηλώσει τη διεύθυνσή του στον Ωρωπό και ερχόταν κανονικά στη δουλειά. Μέχρι να ξεκινήσει ο COVID-19 ήταν κανονικά στην υπηρεσία του, αργότερα δούλευε εξ΄αποστάσεως. O τομέας που απασχολούνταν ήταν η καθαριότητα, απασχολούνταν ως εργάτης. Σίγουρα δεν γίνεται να δουλεύει κάποιος στην καθαριότητα εξ’ αποστάσεως. Στη συνέχεια για λόγους υγείας ξεκίνησε να εργάζεται εξ ’ αποστάσεως στο γραφείο κίνησης, δηλαδή έκανε κάποιες εργασίες που αφορούσαν τα πετρέλαια, τις κινήσεις των οχημάτων του δήμου. Δεν υπάρχει κάτι που να πιστοποιεί ότι εργαζόταν, αυτό θα το βρει η δικαιοσύνη».

«Εμείς ως νέα διοίκηση δεν τον βρήκαμε ποτέ στην υπηρεσία. Από τις πρώτες ημέρες του ζήτησα τηλεφωνικώς να έχει φυσική παρουσία, μου είπε ότι δουλεύει τηλεργασία. Έπειτα με εντολή Δημάρχου ξαναπήραμε τηλέφωνο και από τις πρώτες μέρες του Γενάρη προχωρήσαμε για το πειθαρχικό και όλες τις διαδικασίες που προβλέπει ο νόμος».

Υπενθυμίζεται πως ο 45χρονος συνελήφθη την περασμένη Κυριακή σε περιοχή του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης, για απείθεια, για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και για παράβαση του νόμου περί υποχρεωτικής φοίτησης παιδιών στο σχολείο.

Ο ίδιος αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 4 Μαρτίου.

Αρνείται το τεστ DNA

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ο 45χρονος ισχυρίστηκε πως δεν γνωρίζει πού βρίσκονται η σύζυγός του και τα ανήλικα παιδιά, καθώς δεν είχε την δυνατότητα να επικοινωνήσει μαζί τους από την ημέρα που συνελήφθη. Σχετικά με το αν θα δώσει δείγμα γενετικού υλικού, είπε, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, ότι οι αρχές του και η πίστη του δεν του επιτρέπουν να κάνει τεστ DNA.

Έχει γίνει γνωστό επίσης πως παρ’ ότι δηλώνει αντίθετος με κάθε μορφή τεχνολογίας, είχε δικό του ιστότοπο και δημοσίευε αναρτήσεις για τον κορονοϊό, με ενεργή δράση και στα social media ενώ ήταν και μέλος της Χρυσής Αυγής.

Δημοφιλή