Κορινθία: Δημοτικός υπάλληλος σε τηλεργασία ο πατέρας της οικογένειας «παλαιοχριστιανών»

Νέες αποκαλύψεις για την οικογένεια που ζει σε λαγούμι στα Τρίκαλα Κορινθίας.
.
.
Korinthostv

Το κατώφλι του Εισαγγελέα πέρασε το μεσημέρι της Δευτέρας (19/2) ο πατέρας της αυτοαποκαλούμενης οικογένειας «παλαιοχριστιανών», που ζει σε λαγούμι στα Τρίκαλα Κορινθίας, μετά την προσαγωγή του 45χρονου το πρωί της Κυριακής η οποία μετατράπηκε σε σύλληψη για απείθεια στον νόμο και μη συμμόρφωσή του στην υποχρεωτικότητα της φοίτησης των τριών ανήλικων παιδιών του στο σχολείο.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια εντοπίστηκε να ζει με 5 παιδιά σε λαγούμι, γεγονός που κινητοποίησε τις αρμόδιες αρχές.Ο Εισαγγελέας έδωσε εντολή να μεταφερθεί ο 15χρονος γιος της οικογένειας στο νοσοκομείο «Παίδων», με εντολή εισαγγελέα ενώ έρευνες διεξάγονται για τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, των οποίων τα ίχνη έχουν χαθεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πολύτεκνος πατέρας δούλευε μέσα από την τρώγλη, σε δημοτική υπηρεσία με τηλεργασία. Ο 45χρονος ζήτησε και πήρε προθεσμία για τις 21 Φεβρουαρίου, προκειμένου να απολογηθεί. Μέχρι τότε ο εισαγγελέας αποφάσισε την κράτησή του.

«Δεν έχει διαπράξει κανένα αδίκημα» λέει ο δικηγόρος του

«Εχω επικοινωνήσει εδώ και δύο ημέρες με τον εντολέα μου. Δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα. Το μόνο που έχω συνεννοηθεί με τον Διοικητή είναι ότι θα υπογράψει για το ανήλικο τέκνο του ένα έγγραφο για το οποίο ο Εισαγγελέας διέταξε την επείγουσα προκαταρκτική», δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο συνήγορoς του 45χρονου, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

Οπως πρόσθεσε, «έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος από το Μονομελές Αυτόφωρο για τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε για την κατοχή των όπλων. Και εγώ και ο εντολέας μου υποστηρίζουμε ότι δεν έχει τελέσει κανένα ποινικό αδίκημα και αναρωτιόμαστε γιατί είναι τόσες δυνάμεις της αστυνομίας».

«Τα παιδιά τα φροντίζει και εκείνος και η σύζυγός του, χωρίς καμία παρέμβαση του κράτους, δεν υπάρχει καμία παραμέληση ανηλίκου», ισχυρίστηκε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

(με πληροφορίες από ΕΡΤ, ANT1, Dikastiko)

Δημοφιλή