Γαλλία: Συνελήφθη ο Μισέλ Πλατινί - Συνεχίζεται η έρευνα για το Μουντιάλ στο Κατάρ το 2022

Το 2017 του είχε επιβληθεί ποινή αποκλεισμού 6 ετών από το ποδόσφαιρο.
ASSOCIATED PRESS

Ο Μισέλ Πλατινί, πρώην πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ και επικεφαλής του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, συνελήφθη για την απόφαση να απονεμηθεί το Παγκόσμιο Κύπελλο του 2022 στο Κατάρ.

Οπως αναφέρει στο άρθρο της η εφημερίδα Independent, o πρώην αρχηγός της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γαλλίας συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία την Τρίτη το πρωί στο Ναντέρ, ένα δυτικό προάστιο του Παρισιού, στο πλαίσιο της έρευνας για διαφθορά που περιβάλλει τον τρόπο κάτω από τον οποίο το Κατάρ ανέλαβε την διοργάνωση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2022.

Ο 63χρονος ήταν ο πρόεδρος της ΟΥΕΦΑ από τον Ιανουάριο του 2007, όταν αντικατέστησε τον Λέναρντ Γιόχανσον, έως την αποχωρήσει του, το 2016, καθώς του επιβλήθηκε ποινή αποκλεισμού 6 ετών, η οποία αργότερα μειώθηκε στα τέσσερα, καθώς προσέφυγε στο Διαιτητικό Δικαστήριο (CAS).

Η απαγόρευση αυτή έληξε τον Μάρτιο , αλλά οι αρχές που ασχολούνται με την καταπολέμηση της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο, τον συνέλαβαν ως μέρος της υπόθεσης, εξετάζοντας πώς το Κατάρ, κέρδισε το δικαίωμα, να φιλοξενήσει το επόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Πλατινί ήταν στην οργανωτική επιτροπή του Παγκόσμιου Κυπέλλου του 1998 και στην συνέχεια, προσχώρησε στην εκτελεστική επιτροπή της ΦΙΦΑ, το 2002 μέχρι να λάβει την απαγόρευσή του.

Πηγή: Independent

Δημοφιλή