Τορόντο: Τέσσερις τραυματίες σε επίθεση με πυρά στην παρέλαση για τους Toronto Raptors

Τρία άτομα συνελήφθησαν.
Reuters

Τέσσερις άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επίθεση με πυρά στο Τορόντο κατά τη διάρκεια μιας νικητήριας συγκέντρωσης/ παρέλασης για την ομάδα μπάσκετ Toronto Raptors, σύμφωνα με την αστυνομία.

Όπως αναφέρεται σε δημοσίευμα του BBC, χιλιάδες φίλαθλοι είχαν συγκεντρωθεί στο κέντρο της πόλης, στη Nathan Philips Square, όταν σημειώθηκαν πυροβολισμοί, με αποτέλεσμα πολλοί να σπεύσουν να κρυφτούν. Η εκδήλωση διαταράχθηκε για λίγο μόνο, καθώς αξιωματούχοι ηρέμησαν το πλήθος.

Τρία άτομα συνελήφθησαν, και οι αρχές ζήτησαν από το κοινό να στείλει βίντεο για να βοηθήσει στις έρευνες.

Σύμφωνα με την αστυνομία, δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή κανενός από τους τραυματίες, αν και δύο υπέστησαν σοβαρά τραύματα. Επίσης, από τη σκηνή ανασύρθηκαν δύο όπλα.

Μέχρι και δύο εκατομμύρια φίλαθλοι εκτιμάται πως είχαν μαζευτεί στο κέντρο του Τορόντο τη Δευτέρα, για την παρέλαση προς τιμήν της ομάδα μπάσκετ.

Οι Raptors, που είναι το μόνο franchise του NBA στον Καναδά, νίκησαν στον τελικό του πρωταθλήματος επί των Golden State Warriors την Πέμπτη- η πρώτη καναδική ομάδα που κερδίζει τον τίτλο. Το απόγευμα χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν για να δουν την τελετή για το κλείσιμο του event, μεταξύ των οποίων και ο Καναδός πρωθυπουργός, Τζάστιν Τριντό.

Ο Τριντό έγραψε αργότερα στο Twittter πως ελπίζει σε «γρήγορη ανάρρωση» των τραυματιών.

Δημοφιλή