Ινδία: Τραγικός θάνατος μάγου που προσπάθησε να κάνει το τρικ του Χουντίνι

Τα προφητικά του λόγια πριν τον εφιάλτη.
STR via Getty Images

Ενας Ινδός μάγος, ο οποίος προσπάθησε να κάνει το διάσημο κόλπο του παγκοσμίως φημισμένου ταχυδακτυλουργού Χάρι Χουντίνι, πηδώντας αλυσοδεμένος σε ένα ποτάμι, βρήκε τραγικό θάνατο.

Ο Τσαντσάλ Λαχίτι - γνωστός και ως Μάντρεικ - επιχείρησε να αναπαραστήσει το τρικ στον ποταμό Χούγκλι, στην επαρχία της Δυτικής Βεγγάλης. Αφού βούτηξε στα νερά, έχοντας δεμένα τα χέρια και τα πόδια του με 6 κλειδαριές, θα έπρεπε να απελευθερωθεί από τα δεσμά του και να βγει στην επιφάνεια ασφαλής. Ωστόσο, δεν βγήκε ποτέ από το νερό.

STR via Getty Images

Οι θεατές που είχαν συγκεντρωθεί για να τον παρακολουθήσουν ενημέρωσαν την αστυνομία, η οποία ξεκίνησε έρευνες για τον εντοπισμό του.

Το περιστατικό σημειώθηκε την Κυριακή και η σορός του βρέθηκε το βράδυ της Δευτέρας.

Η τραγική ειρωνεία είναι πως πριν το συμβάν ένας φωτογράφος τοπικής εφημερίδας ρώτησε τον Λαχίρι γιατί θα διακινδύνευε τη ζωή του για τη μαγεία. Εκείνος του απάντησε χαμογελώντας: «Αν το κάνω σωστά, είναι μαγικό. Αν το κάνω λάθος, θα είναι τραγικό».

Αυτή, εξάλλου, δεν ήταν η πρώτη φορά που επιχείρησε κάτι τόσο παράτολμο. Πριν από 20 χρόνια είχε βυθιστεί στον ίδιο ποταμό, κλειδωμένος μέσα σε γυάλινο κουτί, όμως τότε είχε καταφέρει να ξεφύγει.

Reuters Photographer / Reuters

Πηγή: BBC

Δημοφιλή