Γάζα: «Ξενάγηση» σε τούνελ της Χαμάς από εκπρόσωπο των ισραηλινών δυνάμεων - Βίντεο με αφήγηση

Δίπλα στο νοσοκομείο Ραντίσι, όπου μαίνονται μάχες και επικρατεί τεράστια αγωνία για γιατρούς, ασθενείς και παιδιά, ο Ισραηλινκός αξιωματικός οδηγεί την κάμερα μέσα στο τούνελ.
IDF

«Το τούνελ οδηγεί σε βάθος 20 μέτρων. Η πόρτα είναι αλεξίσφαιρη. Το δάπεδο είναι καμουφλάζ, που κρύβει την πόρτα...», λέει ο Ισραηλινός υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι, καθώς στέκεται πάνω από μία μεγάλη τρύπα, με σκάλα που οδηγεί βαθιά στο έδαφος και με υποδομή που παραπέμπει σε ηλεκτροδοτούμενη εγκατάσταση της Χαμάς.

Το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι Ισραηλινές Ένοπλες δυνάμεις μέσα από τη Γάζα μοιάζει αληθινό. Τεχνικά είναι εμφανές ότι έχει γίνει κάποιο βασικό μοντάζ (συντόμευση) όμως οι εικόνες δύσκολα θα αμφισβητηθούν.

IDF

«Αυτό είναι το νοσοκομείο Ραντίσι και αυτό είναι το σημείο όπου σας έδειξα το τούνελ. Θέλω να το δείτε. Είναι η πίσω πλευρά του νοσοκομείου. Η Χαμάς χρησιμοποιούσε αυτό το νοσοκομείο», υποστηρίζει δείχνοντας την περιοχή.

Ο υποναύαρχος Χαγκάρι λέει ότι οι IDF καταβάλλουν εδώ και μέρες προσπάθεια για ασφαλή απομάκρυνση των ασθενών από το Αλ Ραντίσι και από άλλα νοσοκομεία στο βόρειο τμήμα της Γάζας.

IFD

«Η επιχείρηση αυτή συνεχίζεται...Σας δείχνω τα πρώτα αποδεικτικά στοιχεία...Δείτε τι κρύβει η Χαμάς μέσα στο νοσοκομείο. Αυτός ο οπλισμός είναι για μεγάλη μάχη. Εκρηκτικά, γιλέκα με εκρηκτικά, ανάμεσα στους ασεθενείς. Καλάσνικοφ και RPG. Εκτοξεύουν ρουκέτες μέσα από νοσοκομεία...Γύρισαν μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίυ μέσα στο νοσοκομείο. Υπάρχει ένα κάθισμα και σχοινί στο ύψος των ποδιών. Ενα μπιμπερό...Είναι ένας χώρος όπου υποψιαζόμαστε ότι κρατούσαν ομήρους. Δεν υπάρχει λόγος να έχεις άνθρωπο εδώ κρυμμένο εκτός αν είναι όμηρος. Βλέπουμε πάνες στο υπόγειο κάτω από το νοσοκομείο...», προσθέτει στη διάρκεια της περιγραφής, κινούμενος μέσα στο τούνελ και σε διαφορετικά δωμάτια.

IDF

Δημοφιλή