Γυναίκα ισχυρίζεται ότι έχει οργασμό χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη, μελέτη το επιβεβαιώνει

Ωστόσο η γυναίκα δήλωσε πως ένιωθε λιγότερο αισθηματική οικειότητα με αυτήν την τεχνική, σε σχέση με τους οργασμούς με επαφή.
.
.
David Sacks/Getty Images

Μια γυναίκα 33 ετών με κολπισμό εκπαίδευσε τον εαυτό της να έρχεται σε οργασμό χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη της, αποδεικνύοντας πως δεν είναι απαραίτητη η φυσική επαφή με ερωτογενείς ζώνες.

Ο κολπισμός ή κολεόασπασμος προκαλεί ακούσια σύσφιξη των μυών γύρω από τον κόλπο. Αυτό μπορεί να προκαλέσει κάποιο πόνο και δυσφορία. Ο κολπισμός μπορεί να εμφανιστεί είτε έχετε κάνει σεξ είτε όχι, αλλά δεν σημαίνει ότι όσοι έχουν κολπισμό δεν μπορούν να βιώσουν σεξουαλική ευχαρίστηση.

Ο κολπισμός ή κολεόασπασμος εμφανίζεται συνήθως, όταν αγγίζετε την περιοχή των γεννητικών οργάνων. Αυτό μπορεί να είναι πριν από τη σεξουαλική επαφή, πριν προσπαθήσετε να τοποθετήσετε ένα ταμπόν ή κατά τη διάρκεια μιας γυναικολογικής εξέτασης, για παράδειγμα.

Κατά τη διάρκεια του ύπνου, για παράδειγμα, ο εγκέφαλός μας μπορεί να μας οδηγήσει σε οργασμό μέσω των ονείρων μας, και μερικοί άνθρωποι λένε ότι μπορούν να φτάσουν στο αποκορύφωμα απλώς κάνοντας φαντασιώσεις ενώ είμαστε ξύπνιοι. Οι φανταστικοί οργασμοί αναφέρονται επίσης συχνά σε παραπληγικούς άνδρες και γυναίκες.

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η γιόγκα και ο ταντρικός διαλογισμός μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική διέγερση, ενώ έχουν υπάρξει καταγραφές ανθρώπων που μπορούν να φτάσουν στην κορύφωση κατά τη διάρκεια του ύπνου. Επιπλέον, έχουν καταγραφεί και περιπτώσεις οργασμού σε παραπληγικούς άντρες και γυναίκες.

Η γυναίκα στη συγκεκριμένη μελέτη μετά από μία δεκαετία εκπαίδευσης σε ταντρική γιόγκα, όχι μόνο μπόρεσε να φτάσει σε οργασμό όποτε ήθελε χρησιμοποιώντας μόνο τη σκέψη της, αλλά μπορούσε να ελέγξει και τη διάρκειά του φτάνοντας έως και τα δέκα λεπτά.

Κατά τη διάρκεια του πειράματος, ζητήθηκε από τη γυναίκα να ξαπλώσει σε ένα κρεβάτι ιατρικής εξέτασης και να έρθει σε συνεχόμενο οργασμό δέκα λεπτών και πέντε λεπτών και ως βάση ελέγχου της ζητήθηκε απλά να διαβάσει ένα βιβλίο σε κατάσταση ηρεμίας για δέκα λεπτά. Ο οργασμός επιβεβαιώθηκε μέσω της αύξησης της ορμόνης προλακτίνης στο αίμα της, η οποία εκτοξεύεται μετά τον οργασμό.

Οι ερευνητές παρατήρησαν αύξηση της προλακτίνης κατά 25% μετά τα πέντε λεπτά και 48% μετά τα δέκα λεπτά. Επίπεδα ίδια με τα επίπεδα γυναικών που έρχονται σε οργασμό μέσω επαφής.

Αντικειμενικά, οι οργασμοί χωρίς επαφή είναι το ίδιο απολαυστικοί όσο οι εξωτερικοί και εσωτερικοί οργασμοί και παράγουν ένα σχετικά ίδιο σύνολο αισθητηριακών εμπειριών.

Ωστόσο η γυναίκα δήλωσε πως ένιωθε λιγότερο αισθηματική οικειότητα με αυτήν την τεχνική, σε σχέση με τους οργασμούς με επαφή, δείχνοντας πως το άγγιγμα προσδίδει ένα ακόμα επίπεδο αίσθησης.

Για να εκπαιδεύσει το μυαλό της ξόδεψε χρόνια σε στάσεις σώματος και τεχνικές αναπνοών για να μεγιστοποιήσει τις αισθήσεις της και πλέον μπορεί να έχει πρόσβαση σε αυτές τις αισθήσεις μόνο με τη σκέψη.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο Sexual Medicine.

Πηγή: Sciencealert

Δημοφιλή