Για σχέδιο εμπρηστών στην Ηλεία μιλά ο Τ.Θεοδωρικάκος

«Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους».
.
.
ILIALIVE.GR/ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ/EUROKINISSI

Για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών με στόχο την Ηλεία έκανε λόγο ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, ύστερα από την ενημέρωση που είχε στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής, το οποίο έχει στηθεί στο γήπεδο των Κρεστένων.

Ο Τάκης Θεοδωρικάκος ήταν σαφής στη δήλωσή του:

«Τις τελευταίες 20 ημέρες στο Νομό Ηλείας έχουν ξεκινήσει 15 φωτιές. Δεν υπάρχει κανένας που να πιστέψει ότι αυτό γίνεται τυχαία. Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους. Υπάρχει ήδη μια σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό και ο οποίος θα απολογηθεί στη δικαιοσύνη. Είναι πρόκληση για την τοπική κοινωνία, τον Δήμο, την Περιφέρεια και ιδίως για τις Αστυνομικές και Πυροσβεστικές Αρχές να βρουν τους ενόχους αυτών των εμπρησμών και να τους παραδώσουν στην Δικαιοσύνη».

Η πυρκαγιά ξεκίνησε νωρίς το απόγευμα τής Κυριακής στο χωριό Μακρίσια και πολύ γρήγορα πήρε διαστάσεις και κατευθύνθηκε στα Κρέστενα, όπου μάλιστα κάποια ποιμνιοστάσια και αποθήκες υπέστησαν ζημιές.

Οι κάτοικοι σε Γρύλλο και Κρέστενα κλήθηκαν να απομακρυνθούν, αλλά οι περισσότεροι αποφάσισαν να παραμείνουν, να βοηθήσουν το έργο των πυροσβεστών και να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Οι δυνάμεις πυρόσβεσης κατέβαλαν μεγάλες προσπάθειες κατά τη διάρκεια τής νύχτας να προφυλάξουν τον οικισμό, ενώ ύστερα από αίτημα τής Πολιτικής Προστασίας η περιοχή εντάσσεται στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Κοπέρνικους.

Δημοφιλή