Γιατί ο Χοακίν Φίνιξ θα φορέσει το ίδιο κοστούμι σε όλες τις τελετές απονομής βραβείων του 2020

Ο λόγος είναι σημαντικός.
Ο Χοακίν Φίνιξ θα φορέσει το ίδιο κοστούμι καθόλη τη διάρκεια απονομής βραβείων.
Ο Χοακίν Φίνιξ θα φορέσει το ίδιο κοστούμι καθόλη τη διάρκεια απονομής βραβείων.

Το κόκκινο χαλί είναι πιθανόν ένα από τα λιγότερο βιώσιμα στοιχεία στο χώρο της μόδας. Τα υψηλής ραπτικής φορέματα και κοστούμια φοριούνται μόνο μια φορά όμως χρειάζονται πολλές ώρες και μέρες για να παραχθούν.

Η Στέλα Μακάρτνεϊ και ο Χοακίν Φίνιξ έχουν εφεύρει έναν έξυπνο τρόπο γύρω από το πρόβλημα: να «μειώσουν τα άχρηστα υλικά». Ο - ήδη βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Α′ Ανδρικού για το ρόλο του Τζόκερ - Φίνιξ, θα φορέσει το ίδιο κοστούμι από τον οίκο της Μακάρτνεϊ καθόλη τη διάρκεια της σεζόν απονομής βραβείων 2020, σύμφωνα με ανακοίνωση της σχεδιάστριας στον λογαριασμό της στο Τουίτερ.

«Αυτός ο άνδρας είναι νικητής...φοράει Μακάρτνεϊ επειδή ενδιαφέρεται για το μέλλον του πλανήτη. Εχει επιλέξει να φορέσει το ίδιο κοστούμι καθόλη τη διάρκεια της απονομής βραβείων για να μειώσει τα άχρηστα υλικά. Είμαι υπερήφανος που ενώνω τις δυνάμεις μου με εσένα. Στέλλα», έγραψε στο Τουίτερ.

Η καμπάνια ξεκίνησε το βράδυ της τελετής απονομής Χρυσές Σφαίρες. Η Μακάρτνεϊ είναι η ηγέτης πίσω από τον βιώσιμο σχεδιασμό ρούχων από τότε που ίδρυσε τον οίκο μόδας της. Εργάζεται με ανακυκλώσιμα υλικά και μεγάλες εταιρείες ενδυμάτων και υποδυμάτων όπως η Adidas. Αυτό που έμοιαζε με προσωπικό της πάθος, τώρα το ακολουθούν κι άλλοι οίκοι μόδας.

Ο Φίνιξ ασχολείται με τα δικαιώματα των ζώων και θέματα περιβάλλοντος, για τα οποία μίλησε στον ευχαριστήριο λόγο του όταν παρέλαβε τη Χρυσή Σφαίρα. «Ευχαριστώ την Ενωση Ξένων Ανταποκριτών του Χόλιγουντ που αναγνωρίζει τον σύνδεσμο μεταξύ της ζωικής γεωργίας και της κλιματικής αλλαγής. Είναι καλό να ψηφίζουμε αλλά μερικές φορές πρέπει να παίρνουμε την ευθύνη και να κάνουμε αλλαγές και θυσίες στις δικές μας ζωές. Ελπίζω να μπορούμε να το κάνουμε αυτό», είπε ο Φίνιξ. Ο ηθοποιός πρότεινε στον θεσμό να σερβίρει βίγκαν μενού κατά τη διάρκεια της τελετής και έτσι έγινε.

Ο Φίνιξ είναι βίγκαν και παραγωγός του ντοκιμαντέρ «The Animal People». Επιπλέον πολύ συχνά πηγαίνει σε διαμαρτυρίες για την κλιματική κρίση.

Πηγή: GQ