Γιατί το μωρό του Χάρι και της Μέγκαν δεν θα είναι πρίγκιπας ή πριγκίπισσα

Γιατί το μωρό του Χάρι και της Μέγκαν δεν θα είναι πρίγκιπας ή πριγκίπισσα
Samir Hussein via Getty Images

Μετά τα ευχάριστα νέα από το Παλάτι, ότι η Μέγκαν Μαρκλ και ο πρίγκιπας Χάρι περιμένουν το πρώτο τους παιδί, ο βρετανικός Τύπος έχει κατακλυστεί από ρεπορτάζ για το νέο μωρό που θα καλωσορίσει η βρετανική βασιλική οικογένεια. Αυτό που γράφει η metro όμως, ενδεχομένως να έχει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον: το μωρό του πρίγκιπα Χάρι και της δούκισσας του Σάσεξ δεν θα είναι ούτε πριγκίπισσα ούτε πριγκιπόπουλο. Εκτός και αν αποφασίσει η Βασίλισσα Ελισάβετ να το κάνει...

Ο προ-προπάππους του Χάρι, βασιλιάς Γεώργιος ο πέμπτος, είχε περιορίσει τους τίτλους που θα δίνονται στη βασιλική οικογένεια από το 1917. Αυτό σημαίνει ότι το πρωτότοκο παιδί του πριγκιπικού ζεύγους, ως έβδομο στη σειρά διαδοχής, είναι πολύ-πολύ μακριά από τη διαδοχή του θρόνου και ότι αν είναι γιος θα πάρει τον τίτλο του λόρδου ενώ αν είναι κόρη θα πάρει τον τίτλο της λαίδης. Όμως η βασίλισσα μπορεί, αν το επιθυμεί, αργότερα να προσδώσει πριγκιπικό τίτλο στα παιδιά της Μέγκαν και του Χάρι.

Άλλωστε το έχει ήδη πράξει για τα δύο μικρότερα παιδιά του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον, τα οποία πλέον αποκαλούνται πριγκίπισσα Σάρλοτ και πρίγκιπας Λούις, καθώς κανονικά μόνο ο πρωτότοκος του πριγκιπικού ζευγαριού, ο πρίγκιπας Τζορτζ, είχε το γαλαζοαίματο προνόμιο να είναι πρίγκιπας χωρίς την παρέμβαση της Ελισάβετ.

Σε συνέντευξη που είχε δώσει το 2017, ο πρίγκιπας Χάρι είχε μιλήσει για την πίεση που ένιωθε κατά καιρούς ως πρίγκιπας, αναφέροντας ότι το διάστημα που ήταν στο στρατό και ήταν απλώς ο Χάρι, ήταν η καλύτερη «απόδραση» από τη βασιλική οικογένεια και πως κάποια στιγμή είχε σκεφτεί να εγκαταλείψει τον τίτλο του.

Το μωρό και οι βασιλικοί αριθμοί

Το μωρό θα έχει δύο σπίτια: Το Nottingham Cottage στο παλάτι του Κένσιγκτον και ένα εξοχικό στο Cotswolds.

Η οικογένεια έχει ήδη δύο σκυλάκια. Το μπιγκλ της Μέγκαν, Γκάι, και ένα μαύρο λαμπραντόρ, τον Οζ.

Ο Χάρι είναι έκτος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου.

Τα βασιλικά γεννητούρια γιορτάζονται με 41 πυροβολισμούς στον αέρα.

7.500 λίρες είναι το κόστος ανά βραδιά στη σουίτα της ιδιωτικής κλινικής όπου η Κέιτ Μίντλετον γέννησε τα τρία παιδιά της.

47, 4 εκατομμύρια λίρες είναι το ποσό που έχουν δώσει οι Βρετανοί φορολογούμενοι για τη μοναρχία το 2017-2018. Αυτό αντιστοιχεί σε 69p ανά κάτοικο.

(Με πληροφορίες από metro)

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση