Γιατί το όνειρο ότι χάνουμε τα δόντια μας έχει τις περισσότερες αναζητήσεις στη Google

Και μερικές εξηγήσεις σχετικά με ό,τι ονειρευόμαστε - δεν το λέμε εμείς αλλά «ειδικοί».
|
.
ZeynepKaya via Getty Images
.

Πολλοί από εμάς γνωρίζουμε την αίσθηση του να ξυπνάμε από ένα όνειρο και να νιώθουμε εντελώς μπερδεμένοι. Και σκεφτόμαστε: Πραγματικά συναντήθηκα με τον πρώην μου χθες το βράδυ ή το ονειρευόμουν; Και το ότι τον ονειρεύομαι εξαρχής, σημαίνει αυτό ότι θέλω να επιστρέψω σ′ αυτόν;

Τα όνειρα, τις περισσότερες φορές, έχουν νόημα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ιστολόγιο ύπνου Como Un Tronco, ανέλυσε τις ερωτήσεις με τις περισσότερες αναζητήσεις σχετικά με το έννοια των ονείρων στο Google στη Βρετανία.

Όταν είμαστε εξαιρετικά αγχωμένοι, συνήθως ονειρευόμαστε ότι μας πέφτουν τα δόντια και φαίνεται ότι δεν είμαστε οι μόνοι, καθώς αυτό είναι το όνειρο με τις περισσότερες αναζητήσεις στο Google με 8.600 αναζητήσεις το μήνα.

Χωρίσαμε πρόσφατα με κάποιον; Μπορεί να εμφανίζεται τακτικά στα όνειρά μας καθώς 1.200 άτομα κάθε μήνα αναζητούν στο Google την έννοια ενός ονείρου όπου πρωταγωνιστεί ο/η πρώην μας.

Θέλουμε να μάθουμε το νόημα των ονείρων μας; Ας συνεχίζουμε να διαβάζουμε

Αν ονειρευτούμε ότι έχουν πέσει τα δόντια μας

Δεν είναι καθόλου διασκεδαστικό όνειρο. Οταν ονειρευόμαστε ότι το παθαίνουμε, φροντίζουμε να τσεκάρουμε ότι όλα μας τα δόντια είναι στη θέση τους όταν ξυπνάμε.

Η ειδική στον ύπνο Μάγια Γκαρσία επισημαίνει την άμεση σχέση του συγκεκριμένου ονείρου με την ανασφάλεια σε ζητήματα αισθητικής. Αν και μπορεί να υπάρχουν διαφορετικές εξηγήσεις, αυτό το όνειρο επηρεάζει το χαμόγελο, το οποίο είναι «ένα από τα κύρια στοιχεία της εξωτερικής εμφάνισης ενός ατόμου», λέει η ίδια γι′ αυτό μπορεί να σκεφτεί κανείς λογικά ότι απασχολεί τόσο μεγάλο πληθυσμό. «Ως εκ τούτου, η βλάβη στα δόντια είναι μια από τις πιο επιζήμιες παθολογίες, τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά».

Στο ίδιο μήκος κύματος, σύμφωνα με ψυχολογικές ερμηνείες, ο Ιαν Ουάλας, ψυχολόγος και δημιουργός του Dream Connection Process, μας διαβεβαιώνει ότι «όταν ονειρευόμαστε ότι μας πέφτουν τα δόντια, το όνειρο αναπαράγει μια πραγματική κατάσταση στην οποία αισθανόμαστε απώλεια εμπιστοσύνης ως προς την υπεράσπιση της θέσης μας».

Αν ονειρευτούμε κάποιον

Η Γκαρσία πιστεύει ότι αυτό το όνειρο αντανακλά συχνά την επιθυμία εκείνου που το έχει για μια στενότερη σχέση με το άτομο ή τα ανεπίλυτα συναισθήματα απέναντί του. Το όνειρο μπορεί να έχει διαφορετική σημασία ανάλογα με το αν είναι θετικό ή αρνητικό.

Αν ονειρευτούμε ότι έχουμε μείνει έγκυος

Με 1.000 μηνιαίες αναζητήσεις, το όνειρο της εγκυμοσύνης ξεχωρίζει. «Πέρα από το σύμβολο της επιθυμίας να γίνει κανείς μητέρα, μια εγκυμοσύνη στον κόσμο των ονείρων σχετίζεται άμεσα με τη γέννηση μιας ιδέας ή ενός νέου έργου», λέει η ίδια.

«Τα όνειρα είναι ισχυρά εργαλεία που μας επιτρέπουν να επεξεργαστούμε τους φόβους, τις επιθυμίες, τις ανησυχίες και τα διλήμματα της ζωής μας», εξηγεί ο Ουάλλας στο βιβλίο του «Αποκρυπτογραφώντας τα Ονειρά μας».

Αν ονειρευτούμε φίδια

Τα φίδια αντιπροσωπεύουν 800 μηνιαίες αναζητήσεις μεταξύ των Βρετανών.
Σύμφωνα με την ψυχολόγο Λόρι Κουίν Λέβενμπεργκ, το να βλέπουμε στο όνειρό μας φίδια υποδηλώνει την παρουσία ενός ατόμου που βρίσκεται στη ζωή μας και έχει μια τοξική ή επιβλαβή συμπεριφορά, αν και διευκρινίζει ότι «μπορεί να αναφέρεται και σε κάτι που σχετίζεται με την υγεία ή τη θεραπεία».

Ονειρα γλυκά (;) λοιπόν!

Πήγαινε στην αρχική σελίδα
Προτείνετε μια διόρθωση